Udyret 1 – Specialisten

”Udyret 1 – Specialisten” er skrevet af Lotte Petri og Hans Petter Hougen. Udkommer som Mofibo Original den 12. juli 2022.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Mofibo skriver: Retsmedicineren Harald Sejersen er træt i hele sin krop. Han er netop kommet hjem fra Irak, hvor han har identificeret det ene lig efter det andet, fundet i en massegrav, kaldet Dødshullet. Han glæder sig til en mere fredelig hverdag på Retsmedicinsk Institut, som deler matrikel med Rigshospitalet. Selvom han har set mange eksempler på ondskab i sit arbejdsliv, er grusomhederne begyndt at påvirke ham, og han sover uroligt om natten.

Allerede første dag efter hans hjemkomst lander en voldsom sag på hans bord. En kvindetorso bliver fundet placeret på en bænk i Fælledparken. Harald ved, at parteringsdrab er ekstremt sjældne i Danmark, og at meget afhænger af hans undersøgelse af liget. I sin jagt på dødsårssagen, går det op for ham, at drabsmanden har haft styr på menneskets anatomi og er øvet i partering. Der er tale om en person, som er specialiseret i at slå ihjel.

Drabssagen overvælder ham, fordi nogle af ligdelene er efterladt på Retsmedicinsk Institut, hvor han arbejder, og snart dukker der et uhyggeligt fund op på Rigshospitalet. Alt tyder på en drabsmand, som færdes frit rundt på hospitalet. Det er rædselsfuldt at være indlagt der, men også frygtindgydende at arbejde der.

Sagen går også drabsefterforskeren Sissel Jæger på nerverne, da hun har en handicappet bror, som går til behandling på hospitalet. Hun er også udfordret af obduktionen af den dræbte kvinde, som de kun har samlet delvist, da både hovedet og armene mangler.

Sammen kommer de på sporet af en seriedrabsmand, der hele tiden er et skridt foran dem.

Den overordnede titel på denne serie er Udyret, bind et ”Specialisten” er starten på en ny serie skrevet af krimiforfatter Lotte Petri og professor emeritus i retsmedicin Hans Petter Hougen, Der er planlagt fire bind i serien.

Wow… bare wow…

I denne krimi har de to forfattere forenet deres kræfter, givet det allerbedste af dem selv og det er der kommet en ret så fantastisk krimi ud af. Den indeholder alle de elementer jeg elsker. Der er brutale mord, denne krimi er ikke for sarte sjæle, men sidder du og tænker, at du ikke bryder dig om brutalitet, så overvej en ekstra gang, for denne krimi kan så meget mere. Der er seriemordere på spil, hvilket altid er fedt, fordi der bliver nørdet helt ned i detaljen. Der er retsmedicin, jeg elsker når Hans Petter Hougen fortæller, han er så utrolig vidende, fortæller så levende og har den mest fantastiske humor. Men der er også plads til forskellige familie relationer, da Sissel og Harald har hver deres familie. Jeg er overhovedet ikke til, når disse relationer nærmest overtager handlingen, det gør de ikke her, det er perfekt afstemt.

Bogens hovedpersoner drabsefterforsker Sissel Jæger og retsmediciner Harald Sejersen er selvfølgelig ikke et billede af de to forfattere, men man ser små glimt hist og her. De er, på hver deres felt, eksperter som aldrig giver op og har øje for de helt små detaljer. Det er så fedt når nørderi bliver nøglen til opklaring.

Lotte Petri kan noget helt særligt når det kommer til uhygge. Hun har en evne til at gøre det uhyggeligt smukt;

”Den blå time indhyllede alting i en douce, eventyragtig nuance. Det hvide beskyttelsestelt lyste kontrafyldt op, mens de forskellige køretøjers advarselsblink afsatte regnbuefarver mod Holmens Kirkes statelige facade,” citat Udyret 1 – Specialisten

Dette er blot en passage af mange. Du får et skud med smukt, og derefter et skud med brutalitet. Det giver bare noget ekstra til læsningen, jeg elsker når sproget er pænt, det gør bare noget godt. Historien har er en spændingskurve som kun går en vej – opad, det med spændingskurven og fastholdelse af læseren, bliver der arbejdet hårdt på hos de to forfattere. Da bogen er en Mofibo Original, er den skrevet sådan at den passer perfekt som lydbog, og her gælder det om at fastholde læseren og give læseren/lytteren lyst til at fortsætte, det lykkes til fulde. Oveni har historien et fedt plot der lader læseren gætte med. Det gør det altid meget mere spændende at være læser, man skal se om man kan gætte gåden, inden den bliver afsløret.

Jeg har været så mega heldig, at jeg har fået lov til at læse lidt med mens denne bog blev til. Tro mig når de siger at det er et stort arbejde at skrive en krimi. Der skal nørdes i alle detaljer, for krimilæsere opdager alt og stiller spørgsmål ved alt – hvor er det fedt. Lotte og Hans Petter; Tusind tak fordi jeg måtte stå på sidelinjen, og ind i mellem også sparke til bolden.

En bog med at det, ægte kriminørde elsker…

Bogen får 6 (af 6) lakridspiber

Se mere her:

Forlag: Mofibo

ISBN: 9789180366052 lydbog

ISBN: 9789180366069 e-bog

Forfatter: Lotte Petri og Hans Petter Hougen

Titel: Udyret 1 – Specialisten

One thought on “Udyret 1 – Specialisten”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *