Kostskolen

”Kostskolen” er skrevet af Karin Wik. Udgivet af Lindhardt og Ringhof den 17. februar 2022.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: Dybt inde i skoven ligger Axelsons, en velanset kostskole, hvor traditioner og loyalitet vægtes højt. Da to af Axelsons elever bliver fundet brutalt myrdet på skolens område, bliver Ida Rossi, en lokal krimireporter, sendt ud for at lave en dybdegående reportage om stedet. Hun har imidlertid ikke fortalt sin chef, at hun selv er tidligere elev på skolen.

Da hun ankommer, bliver hun mødt af mistænksomhed og tavshed og en ledelse, der virker mere interesserede i at værne om skolens traditionsrige ry end at få sandheden frem. I takt med at Ida bliver viklet ind i et psykologisk spil blandt elever og lærere, begynder hendes egne minder fra en alt andet end lykkelig skoletid på Axelsons at dukke op til overfladen.

Hvor langt er kostskolen villig til at gå for at beskytte sit ry, og hvor langt er Ida villig til at gå for at genvinde sit.

”Kostskolen” er Karin Wiks debut, og det er en ret god en af slagsen.

Kostskolen er en krimi der får det til at løbe koldt ned af ryggen. Især set i lyset af de afsløringer der er sluppet ud fra en dansk kostskole.

Skolen i bogen emmer af tradition og dybe hemmeligheder. Man aner at alle ved et eller anden, men ikke vil fortælle noget. Handlingen twister flere gange og læseren kastes hid og did. Man aner, som læser, at der findes meget mere end der fortælles, og at der er mange ting, som ikke tåler dagens, eller mennesker uden for murernes lys. Man fornemmer at tradition kommer før menneskeliv og det er skræmmende. Det er vigtigt, for skolen, at opretholde facaden, i et ret så giftigt miljø.

Hovedpersonen Ida Rossi er journalist med et blakket ry. Hun er pillemisbruger og hendes fortid fortælles lidt efter lidt, men mon ikke der er mere i den pose? Hun er et vrag samtidig med at hun er ret så bad ass. Hun graver dybt og kan godt præstere når det virkelig gælder, jeg glæder mig til mere…

Hvis man kan lade være med at tænke på virkelighedens, og her en ikke nævnt ved navn, kostskole på Sjælland, er det en ret fantastisk lokation, hvor de gamle murer kan gemme på uhyre ugerninger og hvor alverdens smerte kan kradses frem. Det er en spændende historie, hemmeligheder er altid spændende. Det er lidt som om, at noget man ikke kan lukkes ind i, vil man gerne vide mere om. Lidt som hemmelige loger, for hvad laver de dog der? Derfor er læseren nysgerrig på mere og forfatteren forstår at fastholde den spænding.

Bogen får 4 (af 6) lakridspiber

Se mere her:

Forlag: Lindhardt og Ringhof

ISBN: 978-87-27-00240-8

Forfatter: Karin Wik

Titel: Kostskolen

Sidetal: 320

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *