Mit navn er Jensen

”Mit navn er Jensen” er skrevet af Heidi Amsinck. Udgivet af Gutkind den 23. februar 2022.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: Skyldig. Ét enkeltord på en tiggers papskilt. Og nu er han død, stukket ihjel på gaden i det vinterlige København. Det er den anden hjemløse fundet knivdræbt inden for kort tid.

Dagbladets reporter Jensen snubler nærmest over liget indhyllet i sne på vej til redaktionen en tidlig morgen. Hjemvendt efter femten år i London har hun ikke længere det største netværk, og hun ringer til kriminalkommissær Henrik Jungersen, som hun engang har haft en intens affære med. Gamle følelser genoplives, og det samme gør gamle fortrydelser.

Det viser sig dog kun at være begyndelsen på Jensens problemer. Hendes chef, den legendariske chefredaktør Margrethe Skov, er stærkt utilfreds med, at Jensen ikke har brugt sit førstehåndskendskab til sagen til at sikre Dagbladet forsidehistorien.

Men Jensen vil hellere komme til bunds i, hvad er sket med den unge mand.

“Mit navn er Jensen” er første bind i en ny dansk krimiserie med reporter Jensen og København i hovedrollerne.

”Mit navn er Jensen” er langsom krimi, og desværre også alt for langsom til min smag, man føler ikke rigtig at der er nogen spændingskurve og plottet er ikke særlig stærkt. Hovedpersonen Jensen, tror jeg kommer til at kunne noget – i de næste bøger, hun skal bare finde den indre badass lidt mere frem, jeg tænkte tit, at nogen skulle losse hende lidt bagi, for der er ikke meget fremgang i hende. Hun taler ret meget om at nu skal hun også dit og dat, men der sker aldrig noget, det er ret demotiverende. Det undrede mig også lidt, at hun insisterer på at kalde sig ved sit efternavn. Et sted i bogen står der, at hun syntes hendes fornavn er så grimt, at hun aldrig vil bruge det. Hver gang jeg, herefter, læste ”Jensen” tænkte jeg; hvilket navn kan være så grimt?

Der er mange miljøbeskrivelser i bogen, særligt en gade i København er centrum. Men at det skulle være en krimi der beskriver København, og sætter hovedstaden i hovedrollen, har jeg lidt svært ved at se. I mine øjne kunne handlingen foregå i hvilken som helst by – det emmer ikke af København – desværre.

Er der så noget positivt overhovedet?

Ja, der er en biperson som alle skulle have i deres liv. Aziz, ham gad jeg godt have som ven. Sådan en der kommer uden at være kaldet, og som redder kastanjerne ud af ilden. Ja tak… Praktikanten man møder, kan også noget, så jeg håber der bliver holdt fast i de to karakterer.

Bogen får 2 (af 6) lakridspiber

Se mere her:

Forlag: Gutkind

ISBN: 978-87-434-0229-9

Forfatter: Heidi Amsinck

Titel: Mit navn er Jensen

Sidetal: 395

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *