Jekyll og Hyde genfortalt

”Jekyll og Hyde – genfortalt” er skrevet af Kenneth Bøgh Andersen. Udgivet af Politikens Forlag den 30. marts 2022.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: Nogle døre er det bedst at holde lukket.

Jekyll og Hyde er Kenneth Bøgh Andersens version af den dystre og foruroligende fortælling om doktoren, der gør en enestående opdagelse og kaster sig ud i en farlig leg med menneskets mørke side. Det er en isende historie om facader, hemmeligheder og ondskab – og det mest skræmmende uhyre af alle: det, som bor inde i os selv.

Den oprindelige bog om Jekyll og Hyde hed ”Strange case of Dr Jekyll and Mr Hyde” er skrevet af Robert Louis Stevenson i 1886.

Når en historie overlever og holder så længe, er det fordi den kan noget helt særligt.

Jeg er vild med Kenneth Bøgh Andersens projekt, at omskrive de gamle klassikere og gøre handlingen mere spiselig. Det er små ting der ændres, men selve historien og hvad der fortælles, står stadig skarpt. Forfatteren fortæller sidst i bogen om hvilke ændringer han har lavet og hvorfor, det giver et fint indblik i bogens tilblivelse og hvordan teksten er gjort mere ”brugervenlig”. Alt er gjort med nænsom hånd og med respekt for den oprindelige tekst.

Jekyll og Hyde fortæller om det mørke der bor i os alle. Her får mørket lov til at overtage, eller for lov, er måske så meget sagt, for den mørke side lader sig ikke kontrollere. En opfindelse i laboratoriet får fatale konsekvenser og det som først virkede genialt, ender fuldstændig galt.

Bøgerne kan læses af både voksne og unge og er en fin måde at få læst de gamle historier på, for de holder stadig, efter så mange år. Det er ret genialt at en tekst skrevet for over hundrede år siden, stadig kan sætte tanker i gang og stadig er aktuelle – for der bor en slags mørke i os alle, nogle vælger at lade det vokse, det man fodre, bliver større. Og andre, heldigvis de fleste, toner det ned.

Bogen får 5 (af 6) lakridspiber

Se mere her:

Forlag: Politikens Forlag

ISBN: 978-87-400-6456-8

Forfatter: Kenneth Bøgh Andersen

Titel: Jekyll og Hyde genfortalt

Sidetal: 204

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *