Station Z

”Station Z” er skrevet af Jakob Melander. Udgivet som en Mofibo Original af Mofibo og som papirbog af People´s den 16. juni 2022.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: Politiassistent Christian Porsing befinder sig i Berlin sammen med profiler Sigga Freitag, som har en særlig evne til at læse de mentale spor på et gerningssted. Her bliver han opsøgt af en svensk journalist, der beder om hjælp til at finde pigen Ineke, der blev bortført som 9-årig i 2012. Nu er et brev, angiveligt skrevet for ganske nylig og af pigen selv, dukket op på en legeplads i en forstad til Göteborg.

Da Christian og Sigga ankommer, indleder svensk politi en række razziaer i byens betændte underverden, og snart er byen på kogepunktet. Christian og Sigga må kæmpe med et genstridigt politi, en sensationslysten presse samt finde ud af, hvem og hvad de er for hinanden, hvis de skal finde Ineke i tide.

Kan Christian få styr på sine følelser, inden selvtægt og offentlig lynchning bliver dagens orden? Og hvad er det for en skygge, der synes at følge Sigga, hvor hun går og står?

”Station Z” er andet bind i trilogien om Sigga Freitag og Christian Porsing. Første bind hedder ”Jeg er Sarons rose”. Bøgerne er selvstændigt afsluttede historier, men for at opnå den fulde læseoplevelse, anbefaler jeg, at du læser fra begyndelsen – så vil historien give mening.

Serien er fra start, planlagt som en trilogi, med tre forskellige forbrydelser og tre forskellige opklaringsmetoder. Forbrydelserne er inspireret af virkelige forbrydelser, men det er kun inspiration, der er ikke sammenhæng ellers.

Jeg var vild med første bog i serien og jeg er vild med andet bind i serien.

Titlen ”Station Z” henviser til en afdeling i Sachsenhausen koncentrationslejr, Station Z er en afdeling hvor der blev forsket i drabsmetoder, og hvor aflivning i gaskamre blev opfundet. Det kan betegnes som en endestation, for de stakkels mennesker, som havnede der. Bogstavet Z er det sidste bogstav i det tyske alfabet, igen en slutning, en ende. Det kan overføres på bogens offer, som også, måske, er nået til sin endestation. Der er tænkt over tingene, og ikke kun med hensyn til bogens titel, men også med hensyn til profilen på gerningspersonen, hvilke spor der lægges ud, hvor meget man kan tillade sig at lade offeret lide osv. Det er så super fascinerende og jeg elsker den måde Jakob Melander får alle tankerne ned på papiret.

Her er tale om virkelig grove forbrydelser og gerningspersoner. Det er grimt, det er brutalt, men virkelig godt og nænsomt beskrevet. Selv om forbrydelsen er grov, er det ikke svært at læse, da der følger forklaringer med. Ikke at forklaring gør forbrydelse tilladt, men jeg tror I ved hvad jeg mener.

Bogen bærer betegnelsen – En Sigga Freitag thriller – og jo, Sigga kan noget helt særligt og det er hende der er mest fremtrædende, i bind nummer et. Men Christian Porsing kan nu også en ting eller to, og her i bind nummer to, er det Christian der er mest i fokus. Det med at læse mentale spor er en særlig evne, og det er netop denne evne, der kan skille vandene. Nogle elsker, når personer i bøgerne kan noget særligt, og andre kan slet ikke læse om noget sådan. Jeg er en af dem, der syntes det er ret sejt, og noget der kan give en bog uendeligt af muligheder for at udvikle sig. Hvis du er en af dem, der tvivler lidt, når der kommer noget spirituelt på banen, så prøv alligevel denne serie. Det er noget særligt og der er meget mere i bøgerne end det. Der lægges kraftigt op til bind nummer tre, hvor jeg håber man får en forklaring på Siggas kæderygeri og kraftige forbrug af cognac i kaffen. Hun er en spændende hovedperson, der både kan få læseren (læs mig) til at få lyst til at ruske hende, og bede hende komme med en forklaring og få lyst til at holde hende tæt. Hun er fyldt med hemmeligheder som begynder at titte frem. Christian, som man hører meget mere om i ”Station Z” har også et par rygsække at slæbe på. Der er noget værre roderi med hans opvækst, og også her et par mysterier som jeg håber at høre mere om i næste bind.

En vild serie, som er helt sin egen…

Bogen får 5 (af 6) lakridspiber

Se mere her:

Forlag: Mofibo og People´s

ISBN: 978-87-7238-777-2

Forfatter: Jakob Melander

Titel: Station Z

Sidetal: 403

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *