Perfect day

”Perfect day” er skrevet af Romy Hausmann. Udgivet af Superlux den 25. april 2022.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: Fantasiens kraft kan være trøstende. Eller dødbringende.

Min lille prinsesse. Så alene. Du ryster, din stakkel. Kom med mig, vær ikke bange. Du er tryg hos mig. Jeg tager dig med til et hemmeligt sted, mit hjerte, men først skal vi sætte nogle røde bånd her i skoven, se…

Gennem 14 år er flere piger mellem seks og ti år er forsvundet.

Røde sløjfer viser politiet vej til deres lig. Der har aldrig været spor efter gerningsmanden. En aften bliver den internationalt anerkendte filosofiprofessor og antropolog Walter Lesniak arresteret. Datteren Ann er sammen med ham. Anklageskriftet siger ti mord på unge piger. I tabloidpressen bliver Anns far døbt ”Professor Death”.

Men Ann vil bevise sin fars uskyld. For at gøre det, tager hun en rejse ind i de mørkeste rum i den menneskelige sjæl. Den samme rejse må læserne tage.

Dette er Romy Hausmanns tredje udgivelse på dansk. De to første udgivelser er ”Kære barn” og ”Marta sover”. Bøgerne er stand alones.

Wauw, bare wauw…

Man er lidt tummelumsk, rundtosset og skal lige have systemet nulstillet igen, efter endt læsning af en bog som ”Perfect day”. Den er noget helt særligt og med en helt speciel nerve.

Vi møder Ann, både som voksen, hvor hun forsøger at bevise faderens uskyld, men også barnet Ann, dukker op drypvis og forklarer en følelse, det foregående kapitel afføder.

Det er sådan en bog, hvor man kommer i tvivl, mange gange. Man tror man har regnet hele plottet ud, igen og igen. Man bliver snydt, man undres og man fyldes op af noget boblende, når slutningen afslører hvem den grimme er. Det lyder godt nok lidt skørt, at afsløringen af en morder kan få så stærke følelser frem, men kriminørder er ikke helt som andre mennesker! Vi kan svælge i det mest uhyggelige og tænker man nærmere efter, er denne bog i den helt grimme kategori. Det er små piger der bliver slået ihjel, men du kan sagtens læse med, der er ikke udpenslede beskrivelser af drab og retsmedicin.

Alt er mere psykologisk, da det er hvad Romy Hausmann mester til perfektion. Ordene kravler ind i din hjerne og efterlader dig med en følelse af, at ville have mere. Jeg er fasineret af Romy Hausmanns skrivestil, hun er en så dygtig til narre læseren og holder på hemmeligheden lige til det sidste.

Jeg er meget vild med Romy Hausmanns ”Kære barn” og denne ”Perfect day” er næsten lige så fantastisk.

Bogen får 5 (af 6) lakridspiber

Se mere her:

Forlag: Superlux

ISBN: 978-87-7567-117-5

Forfatter: Romy Hausmann

Titel: Perfect day

Sidetal: 348

Romy Hausmann ved Krimimessen okt 2021

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *