Enkerne

”Enkerne” er skrevet af Pascal Engman. Udgivet af People´s den 24. marts 2022.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: To lig bliver fundet i en park i Stockholm, en politimand og en uidentificeret ung kvinde. Politiet mener, at kvinden blot har været på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt og fokuserer udelukkende på opklaringen af mordet på politibetjenten. Men kriminalassistent Vanessa Frank er nysgerrig, hvem er kvinden?

Hendes efterforskning viser sig at blive mere personlig, end hun kunne have forestillet sig. Samtidig kommer Vanessa Frank kommer på sporet af en gruppe islamistiske fundamentalister, der er forbundet med sagen. Vanessa må træde varsomt, for terrornetværket opererer i skyggerne, og det gør hendes job farligere end nogensinde.

”Enkerne” er tredje bind i serien om Vanessa Frank. De to foregående hedder ”Ildlandet” og ”Rottekongen”. Bøgerne er selvstændigt afsluttede historier, men jeg anbefaler at læse fra bind nummer et, da der er en baggrundshistorie som har stor betydning for handlingen.

Som altid, fristen man til at sige, ved man aldrig helt, hvor historien ender, eller hvordan det hele hænger sammen, når man begynder på en bog i denne serie. Jeg har tænkt, alle tre gange jeg har læst bøger i denne serie, at det var en anelse forvirrende, men jeg har lært at man bare skal læne sig tilbage, stole på at alt falder på plads og bare nyde turen. For en vild tur, kan det være. Jeg er vild med denne her serie, der er smæk på og Vanessa Frank er en virkelig badass hovedperson. Hun går aldrig den lige vej og har en krøllet hjerne der kan finde vej, hvor der ingen vej er.

”Enkerne” handler meget om terror og diverse netværk, det er ikke min favorit-handlings-tema, men det skal ikke afholde mig fra at anbefale bogen. Og pointere at ”Rottekongen” nu to i serien fik hele 6 lakridspiber. Så bare læs løs. Kapitlerne er korte, scenerne skifter og der er chliffhanger på chliffhanger – man kan næsten ikke slippe bogen for den er færdiglæst. Der er plads til overraskelser og hvad du troede du viste, kan vise sig, at være noget helt andet. Jeg begejstres når en forfatter tager drastiske skridt og lader vilde ting ske. For nogle gange kan en opklaring komme alt for tæt på.

Bogen får 5 (af 6) lakridspiber

Se mere her:

Forlag: People´s

ISBN: 978-87-7238-688-1

Forfatter: Pascal Engman

Titel: Enkerne

Sidetal: 483

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *