De døde hvisker i vinden

”De døde hvisker i vinden” er skrevet af Tommy Thorsteinsson. Udgivet af Superlux den 28. marts 2022.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: Efter en våd nytårsnat i Aalborg, vågner klimaforsker Jessica Winther alene i hotelsengen. Kæresten, den professionelle soldat Bjørn, er forsvundet, det samme er Jessicas erindringer fra natten. Miljø- og klimaministeren beder Jessica besøge en vindmøllepark inden hjemrejsen.

Da Jessica finder et lig i toppen af en vindmølle, er det starten på et langt mareridt. Pressen modtager et anonymt brev, hvori afsenderen erklærer sig parat til at dræbe i klimaets tjeneste under navnet #klimakrigeren.

Jessica hvirvles ind i sagen, og selvom hun står på tærsklen af et globalt klimagennembrud, kræver hendes indre dyr handling.

Den excentriske efterforsker Melea Andersen fra Taskforce Drab sættes på mordsagen, der trækker tråde ind i det autonome miljø. Snart krydses de to stærke kvinders veje.

”De døde hvisker i vinden” er starten på en ny serie med klimaforsker Jessica Winther som hovedperson.

Har du hørt forfatterens navn før? Tommy Thorsteinsson er forfatteren bag bøgerne i Anna Blaafalk serien; ”Ensom ulv”, ”Havhvepsen” og ”Falkeblik”. Anmeldelser af disse findes her på bloggen.

Kan man blande klima og krimi? Ja, det kan man godt. “De døde hvisker i vinden” har en hovedperson som kæmper for en bedre klode. Jessica og hendes bror har viet deres liv til at gøre verden et grønnere sted at leve. Men lige så grøn som Jessicas job er, lige så sort er hendes mørke side. Hun har et sted hun flygter hen, når det hele bliver for meget, når ”hendes indre dyr kræver handling”, et sted der kræver elefanthue og anonymitet, og hvor det gælder om, ikke at blive fanget. Hun er farvet af begge sider og forsøger at navigere i begge verdener. Jeg glædes over hendes mørke side, da jeg syntes hun er meget neutral i almindelighed. Jeg syntes hun mangler noget kant som person og at hun ikke helt virker som den store klimaforkæmper i sit professionelle liv. Men serien er også først lige startet, og der kan nå at løbe meget vand i åen endnu.

Hvad jeg syntes Jessica mangler, har Melea til gængæld. Hun er betjent med særlige evner. Badass, helt naturlig badass og super spændende, men hun er en af de personer som virkelig kan dele vandene. Enten elsker man hende, eller også syntes man det er lidt for meget. Det er en balancegang, hvor der ikke er meget at give af. Jeg er vild med Melea, men mener også at hun ikke skal blive mere crazy.

Hvis man læser alle Tommy Thorsteinssons bøger, vil man opdage at der er en stor udvikling sprogmæssigt. Der er sket meget fra bog nummer et og til bog nummer fire. Det er blevet pænere og der er ryddet ud i det som lidt kan ligne en skolestil. At være forfatter er et håndværk som kan læres, men man skal også passe på at det ikke bliver alt for skolet. En god forfatter har sin helt egen stil, og stil kan man ikke lære – det er noget man har i sig. Der er i rækken af bøger skruet meget op for billede sproget, og måske også lidt for meget til min smag. Smag er svært at diskutere, og det jeg syntes er lidt for meget, elsker du – og omvendt.

Jeg har læst bogen, da den var under redigering og jeg har fået et citat på forsiden – Tak for det. Jeg skriver at det er fængslende læsning, og med fængslende læsning mener jeg at man, helt naturligt, får lyst til at læse videre, for at vide hvad der sker på næste side.

Bogen får 4 (af 6) lakridspiber

Se mere her:

Forlag: Superlux

ISBN: 9788775671113

Forfatter: Tommy Thorsteinsson

Titel: De døde hvisker i vinden

Sidetal: 330

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *