Offer

”Offer” er skrevet af Walther Rebernik. Udgivet af Mofibo den 8. juni 2021 som lyd og e-bog, og af People´s den 6. oktober som papir-bog.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: Et blodigt kaos har sænket sig over København. En dommer findes mishandlet og skamferet og snart efter føjes en kendt forsvarsadvokat til listen. Er ofrene tilfældigt valgt eller er der en sammenhæng?

Politikommissær Lene Jespersen bliver sat på sagen og må endnu en gang bede om hjælp fra sin veninde, specialkonsulenten Hannah, der kun modvilligt træder til.

En skræmmende sandhed åbenbarer sig langsomt. De brutale mord trækker tråde til fortiden. Til et venskab mellem to børn i en anden verden. Og til et svigt, der ikke kan tilgives. Der er et regnskab, der skal gøres op.

Lene og Hannah hvirvles ind i sagen og bliver undervejs brikker i gerningsmandens syge spil. Snart må de kæmpe for deres liv i et kapløb med tiden.

”Offer” er Walther Reberniks andet bind i en trilogi om forbrydelse, hævn, venskab og kærlighed. Første bind hedder ”Jæger” og min anmeldelse kan læses ved at klikke her. Tredje bind har titlen ”Vidnet” og er planlagt til at udkomme i 2022.

”Hvad skal der på?” – ”Der skal fart på”

Og lige præcis fart, er der på. Der er action og tempo fra side 1, og bogen har en spændingskurve der er stødt stigende, det vil sige at du ikke kommer til at kede dig under læsningen, for det går stærkt og det er hårdtslående. Der deles rigeligt med øretæver ud og bogens hovedpersoner overkommer nærmest det umulige. Måske også så meget, at jeg nogle gange tænkte, om det nu var muligt. Et menneske kan blive så skadet, at det er fysisk umuligt at fortsætte, også selv om viljen er stærk, nogle gange syntes jeg det kammede lidt over. Men hey, det gør James Bond Agent 007 også.

Bogen har et fedt plot, hvor læseren skiftevis følger en gruppe børn og politiets opklaring. Man aner selvfølgelig en sammenhæng, men når det virkelig går op for læseren, hvad der er på spil, bliver det hjerteskærende. Jeg er vild med kontrasten mellem action og det helt nære, det giver et fint modspil til øretæverne, at der kommer en historie, som man slet ikke havde set komme.

Min læsning blev dog forstyrret at lidt for mange mærkelige ordsprog og noget billedsprog som jeg syntes var helt hen i vejret. Fx nævnes en murstensfarvet væg? Jeg tænkte; Gad vide hvad farve det er? Der er flere, men jeg nævner blot denne ene, det er heller ikke sikkert det betyder det mindste for dig, og måske opdager man det ikke hvis man lytter bogen.

Jeg vil glæde mig til tredje og afsluttende bind i denne trilogi, som udkommer i 2022 og har titlen ”Vidnet”, og håber der er lige så meget smæk på handlingen.

Bogen får 4 (af 6) lakridspiber

Se mere her:

Forlag: Mofibo og People´s

ISBN: 978-87-7238-370-5

Forfatter: Walther Rebernik

Titel: Offer

Sidetal: 398

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *