Nytår 2021

Nytår 2021

For fjerde år i træk, afholdes Fru Thulstrup´ s Book Award. Den røde løber er rullet ud, vi er trukket i det fineste tøj, har kommet godt med glimmer på, og vil fejre bøgerne, krimigenren og det at nørde med bøger. Der kåres bøger i følgende kategorier;

Årets bedste krimi, skrevet af en mandelig forfatter;

Her er ingen tvivl i mit sind. Jens Henrik Jensen er en af mine absolut ynglings forfattere og hans seneste udgivelse “Gladiator” var en vild læseoplevelse. Serien om ex jægersoldaten Oxen har med denne udgivelse fået et løft og når næsten stjernerne. Bogen fik 6 lakridspiber, men jeg ville ønske at jeg kunne tilføje flere.

Årets bedste krimi skrevet af en kvindelig forfatter;

Valget falder på Hjemvendt – Undergravet som er skrevet af Lone Theils. Det er en Mofibo Original og nummer to i serien om Signe Brask. Det er en fantastisk serie, hvor man næsten ikke kan vente på næste bind.

Årets krimi skrevet af en udenlandsk forfatter;

“Kære barn” skrevet af Romy Hausman. Jeg gav bogen 5 lakridspiber, men har virkelig fortrudt at jeg ikke kastede den sidste pibe i puljen. Bogen er vokset og jeg anbefaler den til Gud og hvermand. Hvis du ikke har læst den endnu, så skynd dig, den er hamrende psykologisk og helt vild…

Årets postkasse guf, dette er en kategori for de bøger som komme, unden aftale, hvilket er skønt, da man nogle gange finder guldet. Og denne udgivelse overraskede mega positivt. “Jeg er Sarons rose” af Jakob Melander er noget af det vildeste jeg har læst i år. Bogen har alt hvad der skal til, for at få 6 lakridspiber, et fedt plot, intelligente forbrydelser og opklaringer, hovedpersoner der er spændende og en vildskab og noget vandvittigt som overrasker.

Årets roman; nogle gange læser jeg andet end krimi og i år har den bedste læseoplevelse været Thomas Korsgaards trilogi om Tue. Det er bøger hvor man kommer igennem hele følelsesregisteret. Man både griner og græder, krummer tæer og har lyst til at tage Tue og give ham en kæmpe krammer.

Årets fineste bekendtskab går til en hel gruppe. Som noget nyt, er vi nogle stykker som er gået sammen og har skabe gruppen “Jyske bogbloggere” tanken er at udveksle erfaringer og dygtiggøre os. Vi mødes nogle gange om året og har forskellige temaer og gæstetalere med. Det er hyggeligt og super lærerigt. Vi har godt nok ikke været så meget sammen i 2021, corona er en hård nyser. Men der er planlagt spændende ting til 2022.

Dette er kun en del af gruppen, vi er ca 20 medlemmer

Årets bedste oplevelse; En drøm gik i opfyldelse. Jeg har længe leget med tanken om at holde forfatter aftener hjemme hos mig selv. Og pludselig blev det muligt. Med støtte fra Statens Kunstfond, nogle forfattere som var med på legen, samt en flok gæster som også elsker at nørde bøger, blev min drøm til virkelighed. “Forfatteren i min stue” blev for første gang afholdt i august 2021 med Stephan Garmark og Thomas Bagger som gæsteforfattere, og i september 2021 med Jens Henrik Jensen som gæsteforfatter. Det var to fantastiske aftener hvor der blev nørdet bøger og alle fik lov til at stille de spørgsmål de havde lyst til. “Forfatteren i min stue” er kommet for at blive og der er aftalt arrangementer for 2022. Lad os krydse fingre for at corona, den bitch, ikke spænder for meget ben.

Der skal lyde tusind tak til de forfattere som kører helt her ud på bøhlandet og til jer gæster som også kommer langvejs fra. Uden jer er der intet mig, jeg er jer dybt taknemmelig…

Rigtig godt nytår til jer alle, tak for likes, hjerter og smilyes. Tak for kommentarer og beskeder, det betyder mere end i aner. Jeg er taknemlig for alle der følger med i mit lille univers og glæder mig hver gang en af jer kommer og siger hej, der ude i den virkelige verden.

Knus til jer…

2 thoughts on “Nytår 2021

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *