Mysteriet om Jenny

”Mysteriet om Jenny” er skrevet af Arne Woythal. Udgivet af Byens Forlag den 10. november 2021.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: Kriminalassistent Ringgaard fra Københavns Politis Drabsafdeling er udbrændt og i sorg efter sin kones alt for tidlige død. Den 62-årige politimand bliver opfordret til at søge en nyoprettet landbetjentstilling i den sydøstsjællandske havneby Kongsvig.

Her finder han et lille, harmonisk samfund med venlige og hjælpsomme indbyggere, og da Ringgaard tilfældigt møder den smukke alternative behandler Lærke Frost, opdager han, at han for første gang siden hustruens død igen fatter interesse for en kvinde. Alt er dog ikke idyl, og den nye landbetjent må snart sande, at også små byer kan rumme grumme hemmeligheder.

Ringgaard bliver af byens særling opfordret til at kigge nærmere på sagen om Jenny Laursen, der forsvandt sporløst for tyve år siden – og da en ganske ung kvinde pludselig meldes savnet, får han en uhyggelig mistanke: Gemmer den lille, søvnige havneby på noget så sjældent som en dansk seriemorder?

”Mysteriet om Jenny” er første bind i Arne Woythals serie om betjenten Ringgaard i den lille fiktive havneby Kongsvig.

Hvis du er interesseret i at læse en krimi, hvor det er betjentens arbejde, der er i fokus, så er denne bog, og faktisk hele Arne Woythal´s forfatterskal, det rette sted at starte. Læseren følger betjenten Ringgaard, der forflyttes til den lille fiktive havneby Kongsvig. Han flyttes fra København og ud i et lille samfund og skal fungere som landbetjent. Livet på landet er ikke som i byen og der er meget nyt, at vende sig til. Da Ringgaard bliver opfordret til at kigge nærmere på en gammel forsvindingssag, opsluges han af sagens akter og det er som om det giver ham et lille skub ud af trætheden. Der går sjældent røg af en brand uden at der er ild i den, og Ringgaard finder nye spor.

Jeg syntes det er spændende at følge politiets arbejde, her mærker man tydeligt at forfatteren er helt i sit es, da Arne Woythal har arbejdet som betjent i fyrre år. Så her er ingenting der er opdigtet og ingenting, der er pyntet på. Det viser både at ting tager tid, at behandlingsgangen kan være vanskelig, og at betjentens arbejde ikke er fyldt med action og spænding. Det gør ikke bogen til en kedelig sag, men til tider går det lidt langsomt men at opklare denne cold case. Bid for bid trævles ”Mysteriet om Jenny” op og sandheden er ikke særlig rar.

”Mysteriet om Jenny” er første del i en helt ny serie og jeg er spændt på hvad den lille by Kongsvig gemmer på. Jeg håber dog der bliver arbejdet lidt mere med hovedpersonen. Jeg syntes han ligner forfatterens forrige hovedperson ret meget og de to hovedpersoner i forskellige bøger, brokker sig også over de samme emner, som fx andre betjentes dovenskab, manglende rapportering osv. Jeg tænker også at Ringgaard skal have et lille kursus i håndtering af kvinder. Han har været gift i mange år og alligevel begår han alle de klassiske fejl i forhold til en spirende romance. Den nye kvinde er virkelig tålmodig…

Det er en velskrevet bog med et plot der lader læseren gætte med på hvem morderen er. Det er en krimi den kan gå under betegnelsen cozy crime – hygge krimi, det er ikke et indviklet plot, det hele kører ud af en lige landevej og der er ikke mange personer at forholde sig til. Farer man alligevel vild i persongalleriet, er der en lille liste med de vigtigste personer, bag i bogen.

Bogen får 4 (af 6) lakridspiber

Se mere her:

Forlag: Byens Forlag

ISBN:978-87-94215-33-6

Forfatter: Arne Woythal

Titel: Mysteriet om Jenny

Sidetal: 331

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *