Marta sover

”Marta sover” er skrevet af Romy Hausmann. Udgivet af Superlux den 18. oktober 2021.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: Nadja Kulka blev for år tilbage dømt for en alvorlig forbrydelse. Nu vil hun bare leve et normalt liv: En dejlig lejlighed, fast arbejde og gode venner. En dag ringer en veninde til Nadja. Veninden, der også er gift med Nadjas chef, har dræbt sin elsker og beder Nadja om hjælp. Nadja kan ikke sige nej.

De to kvinder tager ud i skoven til en forladt hytte. Det perfekte sted at begrave et lig. Deres plan falder dog hurtigt fra hinanden, og måske er det hele bare en del af et bizart spil.

Jeg var fuldstændig vild med Romy Hausmanns forrige udgivelse ”Kære barn” og havde glædet mig meget til denne ”Marta sover”. Men hvor er det svært, når ens forventninger ikke helt stemmer overens med virkeligheden, eller rettere sagt – det jeg oplevede, under min læsning af bogen. Først skal det slås fast, at bogen er velskrevet og det i et super fint sprog, der mangler intet på finish, og jeg glædes også over, at bogen er indbundet, det gør en bog meget pænere.

Fornemmer man et lille men… Jeg oplevede, under min læsning, at jeg tit tabte tråden og at jeg overhovedet ikke kunne fornemme hvor handlingen var på vej hen. Der gik rigtig lang tid, inden der faldt nogle brikker på plads. Jeg skulle faktisk helt hen til de afsluttende kapitler og det syntes jeg er for længe at vente. Handlingen twister meget undervejs og ved hver twist løftes der lidt mere af sløret, det blev bare for sent for mit vedkommende.

Bogen kredser om emnet – at gøre børn fortræd” på flere forskellige planer og det giver anledning til mange tanker, noget som en god bog også gerne må kunne. Der er scener der sidder fast i tankerne, fordi det er så tragisk og noget som overhovedet ikke skulle kunne finde sted. Ja, jeg ved det er fiktion, men fiktion udspringer også af noget…

Er du til historier hvor sammenhængen ligger sidst i fortællingen, vil du elske denne bog. Jeg var ikke helt så begejstret, men jeg vil glæde mig til mere fra Romy Hausmann, da jeg ved at hun har flere udgivelser på vej og jeg syntes hun er en dygtig forfatter.

Bogen får 3 (af 6) lakridspiber

Se mere her:

Forlag: Superlux

ISBN: 9788793796942

Forfatter: Romy Hausmann

Titel: Marta sover

Sidetal: 310

Romy Hausmann på Krimimessen 2021

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *