Intet

”Intet” er skrevet af Catherine Ryan Howard. Udgivet af Forlaget Zara den 15. oktober 2021.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: Bare 12 år gammel er Eve Black den eneste overlevende i sin familie efter et overfald begået af den berygtede voldsmand “Intetmanden”. Nu er hun voksen og besat af at finde den mand, der ødelagde hendes liv.

Jim Doyle, der er sikkerhedsvagt i et supermarked, er gået i gang med at læse bogen “Intetmanden”. Eve har skrevet den som en sand beretning og erindringsbog over den efterforskning, som blev ført for at finde den mand, der dræbte hele hendes familie. Side for side vokser hans vrede. Jim er nemlig ikke bare interesseret i at læse om “Intetmanden”. Han er “Intetmanden”.

Jim opdager hurtigt, hvor faretruende tæt Eve er på at finde frem til sandheden. Han indser, at hun ikke giver op, før hun har fundet ham. Han har intet andet valg, end at stoppe hende, inden hun finder ham.

Er du vild med seriemord, true crime og krimi, er denne bog den perfekte blanding af det hele. Bogen er skrevet med inspiration fra virkelige hændelser. Men personer, forbrydelse og steder er fiktive.

Eve Black var bare 12 år, da hendes familie bliver slået ihjel af morderen der kaldes ”Intetmanden” – han har fået sit navn fordi han ikke efterlader spor, ingen hår, ingen fibre, ingen fingeraftryk og derfor er politiet helt på bar bund. Som voksen skriver Eve en bog om forbrydelsen og hun får hjælp af en af de betjente, der var del af opklaringen.

Bogen foregår i to spor, man følger Eve og hvordan hun trævler forbrydelsen op mens bogen bliver til. Og man følger Jim Doyle, sikkerhedsvagt i et supermarked og med en tidligere karriere som ”Intetmanden”. Det er virkelig en opbygning der øger spændingen til det maximale. Det er en måde at skrive på, som jeg ikke kan huske, at have set før – Det er en bog, der bliver til, inden i bogen. Du får en seriemorderthriller og true crime i et skøn sammenkog. For finder Eve ud af hvem ”Intetmanden” er og hvad bliver ”Intetmandens” næste træk?

Jeg er begejstret, bogen er virkelig god. Det er sådan en bog, hvor siderne ikke kan blive vendt hurtigt nok, og hvor man hele tiden, lige må læse et kapitel mere. Du får fortvivlelsen over at have mistet familien, og samtidig med at ting vender tilbage til Eve, kommer historien mere og mere til live. Under tilblivelsen af Eve´s bog får læseren et indblik i politiets efterforskningsarbejde og man møder flere som har stiftet bekendtskab med ”Intetmanden”. Samtidig følger man ”Intetmanden” og hvordan han agerer, mens han finder ud af, hvor meget Eve kan huske og hvor tæt efterforskningen er på. Det er spændende læsning, genialt bygget op og fuldstændigt fantastisk skrevet…

Bogen får 5 (af 6) lakridspiber

Se mere her:

Forlag: Forlaget Zara

ISBN: 978-87-7116-391-9

Forfatter: Catherine Ryan Howard

Titel: Intet

Sidetal: 339

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *