Nyt blod

”Nyt blod” er skrevet af Angela Marsons. Udgivet af Jentas den 10. september 2021.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: En kold vintermorgen står Kim over for at skulle møde sit hold for første gang. Og offeret i hendes næste sag står over for at møde morderen …

Da liget af en ung mand bliver fundet halshugget og naglet til jorden ved Clent Hills, styrter Kim og hendes nye enhed ud til gerningsstedet.

Men der er noget, der ikke stemmer. Da Kim ransager offerets hjem, finder hun en lille piges værelse og en skjult computer. Hvorfor er offerets søster lettet over at høre, at han er død – og hvor er resten af hans familie? Da Kim begynder at grave de mørke hemmeligheder i sagen frem, bliver kriminalbetjent Stacey Wood overbevist om, at mordet på en eller anden måde er forbundet med et kvindekrisecenter. Kim, der selv har været anbragt som barn, ved kun alt for vel, hvad det vil sige at være sårbar. Morderen truer med at slå til igen, og Kim føler, hun er ude på dybt vand med sine uerfarne folk. Kan hun få mobiliseret det nye hold til at fange morderen, før det er for sent? Denne gang kan en af hendes egne være i frygtelig fare.

”Nyt blod” er syvende bind i Angela Marsons´ serie om Kim Stone. De foregående hedder; ”Tavse skrig”, ” Onde spil”, ”Forsvundne piger”, ”Døde vidner”, ”Blodets bånd” og ” Døde sjæle”. Alle bøger er selvstændigt afsluttede historier, men for at få hele læseoplevelsen og hele baggrundshistorien, anbefaler jeg at man læser bøgerne i rækkefølge.

”Nyt blod” tager læseren med tilbage til, da Kim Stone møder det team, hun arbejder med i dag. Et møde der ikke går helt glat og hvor folk ikke klikker med hinanden, med det samme. Kim Stone har, på dette tidspunkt, allerede et rygte, som hende, der er vanskelig at arbejde sammen med, og det er ved at være sidste udkald. Men ret hurtigt – læs; Med det samme – kastes teamet ud i en ret så makaber sag. Frygtelige mishandlede lig dukker op, spor efter en lille pige findes, et kvindecenter blandes ind og man finder søsteren til en af de dræbte og hun er lettet, lettet over at hendes bror er død.

Bøgerne om Kim Stone er krimi med fart over feltet. Handlingen drives hårdt frem og der levnes ikke plads til at trække vejret. Jeg er vild med vildskaben og at man aldrig kan forudse hvad der skal ske, på næste side. Handlingen kan stikke i alle retninger, men man ledes altid til målet og det på en elegant og intelligent måde. Kim Stone er helt sin egen og i denne bog får man hendes historie og tro mig, selv om hun er fiktiv, gør det nas at læse.

Der bliver taget fat i nogle af helt svære, og hårde emner. Det er et af kendetegnene for denne serie. Det er de allerhårdeste sager, der skrives om. Jeg tænker, som sådan, ikke at serien kun er for de hårdkogte læsere, overhovedet ikke. Heller ikke selv om der er mange detaljer og beskrivelser af både lig og omgivelser, et mishandlet lig der har ligget i et stykke tid, dufter jo ikke ligefrem af blomster eller er overstrøet med glimmer. Her får du de rå detaljer, uden så meget pakken ind.

En sikker vinder…

Krimi med mening…

Bogen får 5 (af 6) lakridspiber

Se mere her:

Forlag: Jentas

ISBN: 978-87-426-049-3

Forfatter: Angela Marsons

Titel: Nyt blod

Sidetal: 360

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *