Instinkt

”Instinkt” er skrevet af Britt Nørbak. Udgivet af Byens Forlag den 23. april 2021.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: Sidste efterår fandt Danmarkshistoriens største smykkerøveri sted. Julie Røpke blev dømt for at have røvet sin arbejdsplads, landets mest velrenommerede smykkeforretning på Strøget. Sagen splittede befolkningen, for hvorfor skulle en kvinde med ren straffeattest og god økonomi begå væbnet røveri? Andre mente, at Danmark havde fået sin første kvindelige smykkerøver, der ikke angrede sin handling. En isdronning på vej bag tremmer.

Nu begynder Julie Røpke sin afsoning i landets mest sikre fængsel, der lider af underbemanding og overbelægning. Her skal hun kæmpe for en plads i hierarkiet mod den regerende ‘dronning’, men hvem kan hun stole på – og kan hun stole på sig selv?

Udenfor tremmerne har kriminalreporter Katrine Wulff bidt sig fast i Røpke-sagen, og hendes artikler besværliggør Julies ønske om at afsone under radaren. Julie gemmer nemlig på noget, hun ikke vil have frem.

”Instinkt” er Britt Nørbak´s debutroman, og også første bind i en serie.

Det meste af handlingen foregår bag murene i landets mest sikre fængsel. Der hersker en helt særlig stemning og det gælder om at finde sin plads i hierarkiet, og for Julies vedkommende, stiler hun mod toppen af det hierarki. Det er en bog med et fedt plot, som hele tiden får læseren til at tvivle. For er Julie Danmarkshistoriens største smykketyv, eller er hun uskyldig dømt. Nogle gange tror man hun er sluppet af sted med de mange smykker og andre gange ikke.

Det er spændende læsning og ikke småting der sker inde bag murerne. Nogle gange undres jeg lidt over hvad de indsatte kan slippe afsted med, men det er også med til at skabe spænding. For ærlig talt, sker der nok ikke så meget, i et ægte fængsel. Men her er der kampe om magten og diverse intriger, der får det til at gibbe i læseren.

Spændingen om Julie er skyldig/uskyldig i den forbrydelse hun er dømt for, trækkes helt til det sidste og historien har en fin afslutning. Sproget er fint og plottet holder hele vejen. Jeg var bange for at der ville være for mange begrænsninger, i forholdt til at handlingen er hensat til fængslet, men det er slet ikke tilfældet. Der sker hele tiden noget og man er godt underholdt.

Bogen får 4 (af 6) lakridspiber

Se mere her:

Forlag: Byens Forlag

ISBN: 978-87-94141-16-1

Forfatter: Britt Nørbak

Titel: Instinkt

Sidetal: 316

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *