Ildlandet

”Ildlandet” er skrevet af Pascal Engman. Udgivet af People´s den 10. marts 2021.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: En eksklusiv urforretning i Stockholm har indbrud, men ingen ure bliver stjålet.

Kort tid senere bliver flere fremstående erhvervsfolk kidnappet, og deres familier bliver afkrævet løsesum.  

I Sydamerika foregår en omfattende handel med organer. Virksomheden, der drives af en af de mægtige nazistkolonier i det sydlige Chile, vender opmærksomheden mod Sverige i jagten på flere donorkroppe.  

Det går op for politiinspektør Vanessa Frank, at der er en sammenhæng mellem begivenhederne. Hun er afskåret fra sin arbejdsplads, men udkæmper alligevel en krig på flere fronter mod den internationalt organiserede kriminalitet, som viser sig at have grene helt ind i den svenske politistyrke.  

”Ildlandet” er første del i en serie med politiinspektør Vanessa Frank som hovedperson.

Er du til action og drama, har du fundet den helt rigtige bog. Her er der ingen stilstand i handlingen og plottet er fyld op med action.

Titlen ”Ildlandet” refererer til Tierra del Fuego, den sydlige del af Chile. En del af bogens handling udspiller sig her, og en anden del udspilles i Sverige. Bogens kapitler er korte og skifter imellem de to lokationer. Det giver bogen et fint drive og giver læseren lyst til at læse mere.

Fra kolonien i Chile handles der med organer, der er så stor efterspørgsel at de nærmest ikke kan finde donorer nok og må ty til at stjæle mennesker for at kunne følge med efterspørgslen. Det er præcist så ubehageligt, som det lyder og disse mennesker er ikke nogle man har lyst til at komme på tværs af. Bogens hovedperson Vanessa Frank kommer, i den grad, på arbejde. Det er mafialignende tilstande og der er super spændende læsning. Jeg elsker når det går stærkt og når der sker noget hele tiden og det gør der her.

Eneste minus er at det tager et stykke tid at komme i gang med bogen. Jeg havde læst ret mange sider og var faktisk ved at opgive, men pludselig gled det hele lidt nemmere og herefter var det svært at slippe bogen. Men det med at komme i gang med et bog, er faktisk tit svært, og især når det handler om bind nummer et i en ny serie. Man skal lige lære personerne at kende og blive dus med hele setuppet. Omvendt hvis man læser bind nummer fem i en serie, er det lige som at komme hjem. Bind nummer to ”Rottekongen” i denne serie er lige på trapperne og mon ikke, det bliver som om, man næsten kommer hjem, jeg glæder mig til at læse mere om Vanessa Frank!

Så er du til tætpakket action, en hovedperson der er fandenivoldsk og som ikke altid går den lige vej, har du funden den helt rigtige bog. Et fedt plot driver handlingen hårdt frem og levner ikke meget tid til at trække vejret.

Ildlandet er en spændende thriller med et samfundskritiks islæt, og er en rigtig pageturner.

Bogen får 4 (af 6) lakridspiber

Se mere her:

Forlag: People´s

ISBN: 978-87-736-185-9

Forfatter: Pascal Engman

Titel: Ildlandet

Sidetal: 477

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *