Himlen er altid højere

”Himlen er altid højere” er skrevet af Jonas Moström. Udgivet af People´s den

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: Psykiater og profiler Nathalie Svensson er endelig tilfreds med sin tilværelse. Efter sin nylige skilsmisse har hun anskaffet sig en lille lejlighed i hjertet af Stockholm, hvor hun kan udforske livet som single.

En sen aften modtager hun en besked fra den berømte skuespiller Rickard Ekensgård, som hun tilbragte natten sammen med et par uger forinden. De aftaler at mødes igen, men i samme øjeblik Nathalie ankommer til mødestedet, bliver han skudt for øjnene af hende.Det forfærdelige billede vækker minder. Nathalie føler, at historien gentager sig selv. Ti år tidligere blev hendes livs kærlighed, Adam, myrdet på samme måde – og dét mord, blev aldrig opklaret. Nathalie begynder at undersøge de mytiske omstændigheder ved Adams død. Er det et grusomt udslag af skæbnens luner eller er der en sammenhæng mellem de to mord? Sandheden er langt mere skræmmende, end Nathalie nogensinde kunne have forestillet sig.

”Himlen er altid højere” er første bind i en serie om psykiater og profiler Nathalie Svensson. Til info, er de tre første bind i serien udkommet på en og samme dag, så der er nok at tage fat på. De to næste bind hedder ”Dominodøden” og ”Midnatspiger”.

Nathalie Svensson er psykiater og hjælper det lokale politi som profiler. Hun er ved at blive skilt fra sin mand og er aktiv dater. Hendes seneste date, skydes for øjnene af hende og giver frygtelige flashback til Nathalies tidligere kæreste Adam. Adam var hendes kæreste inden hun fik børn. Adam var journalist og havde fået et gigantisk tip, som han brugte meget tid på at forfølge. Men inden han nåede at afsløre noget som helst, blev han dræbt – med et skud – præcis som Nathalies date.

Bogen starter lige på og hårdt, drab, flashback og en følelsesmæssig rutchebanetur af de helt store. På helt rigtig krimi-maner, er der flere mulige gerningsmænd, eller kvinder. Intet er givet fra start og da vi når til afsløringen, bliver det for alvor grimt, meget grimmere end man faktisk kan forestille sig.

Plottet er fedt, handlingen er spændende og man flyder igennem bøgen, dog syntes jeg at jeg mangler et eller andet. Nathalie Svensson er psykiater og profiler hos politiet og det er hende jeg mangler noget ved. Jeg havde forestillet mig at vi skulle dykke dybere ned i efterforskningen, netop på grund af hendes profession. Men omvendt er der altid meget der skal fortælles, når en ny serie starter, og det er ikke altid der er plads til den helt store fordybelse i bind nummer et. Spænding er der til gengæld en masse af. Gryden holdes hele tiden i kog ved hjælp at mystiske beskeder, en hætteklædt person der dukker op og følelsen af at nogen er lidt på forkant hele tiden. Nathalie gennemgår mareridt efter mareridt og slutningen… Læs selv, det er grumt.

Bogen får 4 (af 6) lakridspiber

Se mere her:

Forlag: People´s

ISBN: 978-87-7238-313-2

Forfatter: Jonas Moström

Titel: Himlen er altid højere

Sidetal: 311

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *