Guld på gaden

”Guld på gaden” er skrevet af Eva Parum. Udgivet af Byens Forlag den 27. april 2021.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: Efter fire år i London rykker Maria Oliver-Jones til Helsingør for at hjælpe bankdirektør Svend Kock Olsen med at tiltrække et trecifret millionbeløb til Hamlet Banks store ekspansionsplan. Men tiden er knap, og intet går som planlagt.

Maria får mistanke om, at kursen på bankens aktier holdes kunstigt oppe, en whistleblower begynder at lække historier om betændte erhvervssager til den lokale avis, og så falder en mand ud fra bankens balkon. Er det mord?

”Guld på gaden” er første bind i en planlagt trilogi.

Nogle bøger falder man pladask for, og nogle bøger bliver man aldrig helt gode venner med. ”Guld på gaden” tilhører desværre den sidste kategori. Denne bog og jeg blev bare aldrig et godt match og jeg ved udmærket hvorfor.

Bogen er virkelig velskrevet og man mærker tydeligt at her er en forfatter der har styr på det med finansverden. Maria er en spændende hovedperson, som er på misson impossible, da hun skal skaffe penge til banken på et ret så spinkelt grundlag. Hun har mistet sin mand og drukner sorgen i lidt for meget vin. Bogen har et ret stort persongalleri, som det godt kan være lidt svært at finde rundt i, men måske, er det også min uvidenhed om hele denne verden, der spiller ind.

Bogen foregår i og omkring en bank og det er her min interesse daler, jeg er overhovedet ikke god til regnskab, bankforretninger og den slags ting. Jeg havde, engang for hundrede år siden, et fag der hed virksomhedsøkonomi, men det fag, blev jeg heller aldrig venner med. Og når så hele bogen foregår i bankverdenen, og der bruges termer derfra, hele tiden, står jeg lidt af.

Så den lidt lave karakter, går udelukkende på at bogen og jeg, bare ikke er et godt match. Måske skal lidt af min modvilje også findes i, at jeg troede der skulle opklares et mord – det ligger bagsideteksten op til. Det var ikke rigtig tilfældet, da mordet bliver en biting, der ikke rigtig efterforskes.

Er du en haj til økonomisk kriminalitet og hele bankverdenen, vil du elske denne bog

Bogen får 2 (af 6) lakridspiber

Se mere her:

Forlag: Byens Forlag

ISBN:978-87-94141-34-5

Forfatter: Eva Parum

Titel: Guld på gaden

Sidetal: 292

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *