Kæden

”Kæden” er skrevet af Adrian McKinty. Udgivet af Hr Ferdinand den 3. august 2021.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: ”Du er ikke den første, og du bliver ikke den sidste.”

Din telefon ringer

En fremmede har kidnappet dit barn

For at befri barnet, må du bortføre en andens barn

Hvis du ikke parerer ordre, mister dit barn livet

Offer, overlever, kidnapper, kriminel, du er det hele

Og du er en del af Kæden

Når du starter på denne bog, vil mit råd være; Hav god tid, fordi du lægger ikke bogen fra dig, før sidste side er vendt. ”Kæden” er en thriller med fuld fart på, lige fra første side. Et fuldstændig forfærdelig og uhyggeligt spil sættes i gang.

Rachel sender datteren, den 13 årige Kylie afsted i skole, hun sidder og venter ved busstoppestedet. En bil kommer og standser, tager pigen med og spillet er i gang. Eller måske skulle man sige at Kæden er i gang med at få endnu et led. Rachel får en opringning hvor en stemme fortæller at hendes datter er bortført og hun skal overføre en sum penge til en konto og herefter bortføre et andet barn. Lykkes det, vil Rachel få sin datter tilbage igen. Her skal det måske også tilføjes, at de som ringer til Rachel, har været igennem det samme – deres barn er også blevet bortført. De er kommet med i den gruppe man overhovedet ikke vil være med i. Kæden er et sted du aldrig slipper fri fra.

Man kan sagtens forestille sig hvilke katastrofetanker sådan et opkald vil sætte i gang. Rachel er handlekraftig og begynder at planlægge og udføre sine planer. Hun får hjælp at Pete, hendes eksmands bror, han er tidligere soldat og selv om livet ikke har været nemt for ham, kan han stadig nogle tricks. Jagten er gået ind, Kylie skal befries.

Hold nu fast, en bog med spark i. Kapitlerne er korte, ordene brutale og til tider hjerteskærende og siderne vender sig hurtigere end du kan nå at læse. En ægte pageturner. Jeg var fanget og heppede på Rachels team. Det er en helstøbt fortælling, hvor man kommer med tilbage hvor tingene startede og følger historien helt til dørs. For selvfølgelig ligger der en historie bag, og den fortælles sideløbende. Er blod mon tykkere end vand?

Der var kun et par enkelte steder hvor jeg tænkte at nu blev historien lidt lang i spyttet, men heldigvis kom der gang i handlingen, hurtigt igen. Der er også et par viittigheder hvor oversættelsen halter gevaldigt, jeg måtte læse flere gange og blev enig med mig selv om, at enten forstår jeg ikke pointen eller også er oversættelsen helt i skoven.

Er du klar på en vanvittig historie, om en gruppe du absolut ikke vil være medlem af, så er ”Kæden” noget for dig. Pageturner med mere end blot en vild historie…

Bogen får 5 (af 6) lakridspiber

Se mere her:

Forlag: Hr Ferdinand

ISBN: 978-87-400-6021-8

Forfatter: Adrian McKinty

Titel: Kæden

Sidetal: 378

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *