Hærdet

”Hærdet” er skrevet af René Dahl Andersen i samarbejde med Casper Fauerholdt. Udgivet af Grønningen 1 den 11. marts 2021.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: Kan man håndhæve loven og samtidig bryde den i den gode sags tjeneste?

René Dahl Andersen var politiets wonder boy, indtil det gik galt. Hærdet er et unikt og ærligt indblik i, hvordan uropatruljen og dens arvtager arbejdede. Hvordan lovene på et tidspunkt gled i baggrunden, da en flosset moral og indbildsk retfærdighedssans blev ledetråden.

I Hærdet følger vi René, den unge nordjyske politibetjent, der tager til København med en drøm om at komme ind i den mest berømte og berygtede patrulje. Da drømmen bliver til virkelighed, kastes han på dag ét ind i en gråzone mellem samfundets bund og toppen af dansk politi.

René giver et unikt indblik i, hvordan han og kollegerne arbejdede i et hårdt miljø blandt pushere, narkomaner, hemmelige kilder og meddelere. Indimellem på kant med både retsplejelov og straffeloven, for ude på gaden var det vigtigst, at det var de rigtige forbrydere, der kom i fængsel.

Efter års arbejde som urobetjent, kildefører og undercoveragent for PET kunne René ikke længere selv navigere i rigtigt og forkert. Efter 20 år i politiet og i en blanding af magtesløshed og storhedsvanvid blev han selv kriminel. Han stjal et par dyre designerlamper fra sin arbejdsplads på Politigården og beseglede dermed sin egen skæbne.

Kunne du tænke dig at vide hvad der foregår blandt de hårdeste betjente, nemlig dem fra UROpatruljen, så har du fundet den helt rigtige bog. René Dahl Andersen fortæller, uden filter, om hvordan det var at være helt ude på gaden. Helt ude blandt de kriminelle og hvordan man gør de mest berygtede gader til sin arbejdsplads og endda så god en arbejdsplads, at man hellere ville arbejde over end at tage hjem. Gaden gik i blodet og spændingen blev deres stof…

Rigtig mange steder sad denne læser måbende og tænkte; Det må sgu da være løgn. Eller; Ok, nu er de godt nok helt ude på kanten af loven. For der bliver gået til stålet og opfindsomheden er stor. Den her gruppe betjente udfører jobbet og spørger bagefter. Men jeg dømmer overhovedet ikke, men bifalder derimod folk der kan handle i nuet og tænke kreativt.

Du får et unik indblik i en spændende verden og en forståelse af, hvor let det er at fejle, hvor lidt der skal til, før man kommer til at træde over stregen, men også at det er muligt at komme op til overfladen igen.

Modig gjort, at fortælle historien og stærk gjort, at komme igen…

Bogen får 5 (af 6) lakridspiber

Se mere her:

Forlag: Grønningen 1

ISBN: 978-87-7339-019-1

Forfatter: René Dahl Andersen og Casper Fauerholdt

Titel: Hærdet

Sidetal: 471

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *