Clearmind

”Clearmind” er skrevet af Steffen Groth. Udgivet af Byens Forlag den 22. april 2021.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: Netop som lægemiddelfirmaet ­Danmind skal i gang med at afprøve sit nye lægemiddel, Clearmind, myrdes dets udviklingsdirektør.

Gaby Lester ansættes i firmaet for at hjælpe dets ejer med at lede efter morderen. Ingen burde vide, at hun i virkeligheden er undercoverjournalist og har sin helt egen private agenda.

Men allerede første dag på jobbet får hun diskret trykket en besked i hånden: Du er i største fare. Nogen er sat til at slå hende ihjel.

Medicinalindustrien, magt og penge, tilsat et strejf af østens mystik, og du har en spændingsroman hvor siderne vender sig, nærmest hurtigere, end du formår at læse. Medicinalfirmaet forsøger at genskabe opskriften på et stof, der giver ”klare tanker”.  For hvem vil ikke gerne have ”klare tanker” og hele tiden være den bedste udgave af sig selv, ro i sindet og skarp i hjernen. Det kan stoffet ”Clearmind” hvis bare man finder den helt rette blanding og den manglende ingrediens. En kinesisk familie havde opskriften, men inden medicinalfirmaets direktør nåede at få opskriften, var familien forsvundet. Danmind, som medicinalfirmaet hedder, forsøger, uden helt, at genskabe stoffet der giver de ”klare tanker” men det er blevet til mange mislykkede forsøg, som både koster penge men som også har haft menneskelige omkostninger.

Det er en bog med et tempo, der kan gøre de fleste forpustede. Bogens hovedperson Gaby Lester er nærmest en superwoman. Hun kan argere både i toppen af et stort firma og blandt rockerne i borgen. Hun har sin egen dagsorden, samtidig med at hun ansættes til at snuse rundt i medicinalfirmaet Danminds kroge, leder hun også efter spor til sin egen historie. Der er spil og dobbeltspil, og det er alle mod alle.

Nogle steder bliver historien måske en anelse for fantastisk, politiets arbejde lader til at være ikke eksisterende og der er nogle forsøg med mennesker, som er helt ude i skoven, men det gør nu ikke så meget. Jeg foreslår at man sætter sig godt til rette og bare nyder turen. For du får højt tempo, spænding, hemmeligheder, et strejf af østens mystik og masse af steder hvor du kan smile.

Bogen får 4 (af 6) lakridspiber

Se mere her:

Forlag: Byens Forlag

ISBN: 978-87-94084-79-6

Forfatter: Steffen Groth

Titel: Clearmind

Sidetal: 428

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *