Jalousimanden og andre fortællinger

”Jalousimanden” er skrevet af Jo Nesbø. Udgivet af Modtryk den 10. juni 2021.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: Jalousimanden og andre fortællinger kredser om de stærkeste menneskelige følelser. På klassisk Nesbø-vis møder vi det potentielt dødelige resultat af jalousi, begær og utroskab.

En græsk politiefterforsker er på grund af dyrekøbte erfaringer fra sit eget liv blevet ekspert i jalousi. Da en tysk turist bliver meldt savnet på øen Kalymnos, er det ham, der bliver tilkaldt.

En taxichauffør finder sin kones ørering i vognmandens bil. Hvordan er den havnet der?

En kvinde på vej fra New York til London har i kølvandet på mandens affære med hendes bedste veninde bestemt sig for at afslutte sit liv. Men hvem er den mand, der sidder ved siden af hende i flyet?

Jo Nesbø er kendt for sin krimiserie om Harry Hole, men han har også skrevet en hel stribe standalones. Denne bog ”Jalousimanden” er en samling små noveller, hvor kodeordet er kærlighed – i en eller anden form.

Novelle-formen kræver at man hurtigt kommer ind i historien og at scenen sættes med det samme. Den kunst viser forfatteren, at han mestrer til perfektion. Jo Nesbø kan noget med stemninger, med få ord, sættes der en stemning og historien er i gang. Disse historier kræser om kærlighedens væsen, i mange forskellige former, men mest, i den knap så smukke form. De syv historier handler om jalousi, hævn, begær og utroskab og hvordan disse følelser kan takles. Man kan sagtens genkende Jo Nesbø´s underspillede sorte humor og noget at den vildskab der også findes i Harry Hole. Ikke at denne bog overhovedet kan sammenlignes med Harry Hole, det er undertonen, forfatterens nedre stemme der kan genkendes.

Det er syv små historier der kan læses uafhængigt af hinanden, da det er afsluttede historier om forskellige personer. Det er en bog der passer perfekt til ferielæsningen, da historierne er korte og uden indviklede plots.

Da bogen kom med posten, var der et stykke slik fra en pose Twist med, der stod på en seddel ”Når du har læst bogen, giver det mening”. Og hvis du får tilbudt at tage et stykke Twist fra en skål, så overvej nøje, hvem byderen er. Havde mit stykke været med bananfyld, havde jeg ikke spist det!

Bogen får 5 (af 6) lakridspiber

Se mere her:

Forlag: Modtryk

ISBN: 978-87-7007-473-5

Forfatter: Jo Nesbø

Titel: Jalousimanden og andre fortællinger

Sidetal: 267

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *