Manden i tre dele

”Manden i tre dele” er skrevet af Thomas Bagger. Udgivet af Politikens Forlag den 28. juni 2021.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: På et fredet voldanlæg i Sønderjylland finder politiet liget af en nøgen mand. Den døde er dækket til med en presenning og beskyttet af en dyreskræmmer. Forvirringen er total, da det viser sig, at manden døde tre dage tidligere og er blevet stjålet fra det lokale lighus. Men den nøgne mand er ikke forbrydelsen. Han er budskabet. Voldanlægget har i årtier gemt på en langt mere spektakulær og gruopvækkende hemmelighed, der lynhurtigt får verdenspressens opmærksomhed.

To specialagenter fra enheden Task Force 14 tilkaldes fra København. Den gådefulde David Flugt og den excentriske Lucas Stage. Agenterne får en kølig modtagelse af de lokale politifolk og møder hård modstand i en landsdel, hvor folk køber deres gardiner nedrullede, og de flade marklandskaber kaster lange skygger.

”Manden i tre dele” er starten på en ny serie. Thomas Bagger har tidligere udgivet ”Den Permanente”, ”Superstar” og ”Grav”

Hvis du ikke kender Thomas Bagger og hans udgivelser, så har du noget rigtig godt i vente. ”Manden i tre dele” er starten på en ny serie og i første bind, er forbrydelsen henlagt til Sønderjylland. Alle ved noget om alle, men der må være noget, som Alle ikke ved, for nogen, gemmer noget i Smøl Vold.

Thomas Bagger er en fantastisk plotmager, det er vildt, spændende og kompliceret, på den helt rigtige måde. Jeg elsker plots der skal tygges lidt på og som ikke lader sig gætte, og præcis sådan et plot har ”Manden i tre dele”, der er flere spor, flere veje at tage og ikke mindst, er der genveje. Nogle vil måske være tæt på at opgive, fordi når plottet er kompliceret, skal man læse mange sider, før der tegner sig et mønster. Og her, skal man læse videre og stole på at alt bindes i sløjfe til slut. Brik for brik, lægges det store plotpuslespil, men ikke før de sidste brikker klikkes i, ser du det store billede. Malende beskrivelser og flot sprog med rigtig gode dialoger, leder dig gennem en historie, så crazy og vild, at den kalder på en toér, og den er heldigvis under udarbejdelse.

Handlingen er hensat til Sønderjylland, med afstikker til Østeuropa, men det kunne være en hvilken som helst lille jysk flække. Jeg kunne sagtens genkende sladderhistorierne, at alle ved det meste om hinanden og at det er svært at være de fremmede. Men selv om Sønderjylland er kulissen, er det ikke det vigtigste i historien. Der skal jages forbrydere og ikke alle er lige samarbejdsvillige. Jeg skriver, helt med vilje, ikke noget særligt om selve handlingsforløbet, da jeg mener læseren selv skal opdage hvilken forbrydelse der er tale om og hvem der er good gye og hvem der er bad guy. Jeg ville selv syntes det ville være mega træls at få en information, der får det til at gibbe lidt i læserne, så ingen spoilers herfra. Du kan glæde dig til en bog med en spændingskurve der kun bevæger sig en vej og det er opad. Forbered dig på en læseoplevelse hvor intet er som du tror.

Det jeg dog gerne vil skrive, er at: Er du til komplicerede plots med mange veje og hvor gåden ikke sådan lader sig gætte, spændende krimi og vilde forbrydelser, skal du læse ”Manden i tre dele” alt falder på plads og selv titlen kommer helt til sin ret. En pageturner som du ikke må snyde dig selv for…

Fun fact: Navnet Grandberg er, i bogen, en familie som alle kender og har en mening om. om det går, eller ikke går, for denne flok Grandberg´s, må du læse dig til…(Det skal også nævnes at i bogen hedder familien Grandberg med “d”) Gad vide om navnet stammer her fra?:

Victor Granberg var en svensk ballonskipper, der er kendt for en mislykket ballonopstigning, hvorved det alment kendte udtryk Den går ikke, Granberg opstod, der i dag betyder, “det kan ikke lade sig gøre.[1]

Granbergs plan var at flyve i ballon fra Danmark til Sverige.

Granberg forsøgte først en opstigning fra Christiansborg Slots ridebane 12. juli 1857, til hvilken han havde fået tilladelse af kong Frederik d. 7. Under opstigningen revnede ballonen, og forehavendet måtte afbrydes.

Anden opstigning foretoges 26. juli samme år. Så snart ballonen kom op over hustagene, blæste den ind i Hofteatrets tag, hvorpå det lykkedes Granberg at redde sig ud. Uden Granberg om bord steg ballonen hurtigt og forsvandt af syne.

Efter sigende begyndte tilskuerne på dette tidspunkt at råbe “Den går ikke, Granberg!”

citat: https://da.wikipedia.org/wiki/Victor_Granberg

Bogen får 5 (af 6) lakridspiber

Se mere her:

Forlag: Politikens Forlag

ISBN: 978-87-400-6827-6

Forfatter: Thomas Bagger

Titel: Manden i tre dele

Sidetal: 380

One thought on “Manden i tre dele”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *