Opløst

”Opløst” er skrevet af Sara Blædel og Mads Peder Nordbo. Udgivet af Politikens Forlag den 16. juni 2021.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: Det er sommer, og alt ånder fred og idyl i den fynske landsby Tommerup. Charlotte, en yngre mor til to små børn, er på vej fra morgenmotion i hallen til sit arbejde på den lokale folkeskole, da hun forsvinder sporløst på den korte strækning.

Da Charlottes mand senere på dagen møder desperat op hos politiet i Odense, modtager vicepolitiinspektør Liam Stark og politikommissær Dea Torp anmeldelsen, men venter med at sætte en eftersøgning i gang, da Charlotte kun har været savnet få timer.

Næste morgen er hun imidlertid stadig ikke dukket op, og det står snart klart, at der kan være tale om en forbrydelse.

De følgende dage vokser sagen til et omfang, hvor det meste af Fyn er involveret, og folk gemmer sig inden døre af frygt for at blive den næste, der forsvinder.

En intens kamp mod tiden udspiller sig for Liam og Dea, som må se sig fanget i et spil, hvor mennesker dør en pinefuld død, uden politiet kan gøre andet end at se magtesløst til.

Sara Blædel og Mads Peder Nordbo har hver især skrevet en lang række krimier, og de er, hver for sig, rigtige gode til det de kan. At man skulle se netop de to skrive sammen, var nok noget de fleste ikke havde set komme. Men, for pokker, hvor er det samarbejde, en god ide. ”Opløst” giver dig det bedste fra de to forfattere og det siger ikke så lidt…

Folk forsvinder… Uden særlig grund, uden spor og ingen ved hvorfor. Et lille samfund rystet ved uvisheden om, hvem der bliver det næste offer. Det er i høj grad en krimi der spiller på følelser, frygt – hvem bliver den næste? Uvished – hvem bortfører disse mennesker og, ikke mindst, hvorfor? For hvem er det der fjerner folk, sådan nærmest på må og få? Et uhyggeligt mønster viser sig, og herefter er det kapløb med tiden. Folk i dagligdagssituationer forsvinder, tilsyneladende uden grund og de er helt almindelige mennesker…

”Opløst” giver det bedste af de to forfattere, her er et makkerpar, der virkelig spiller godt sammen. De er så forskellige, i både skrivestil og personlighed, men på finurlig vis, passer de bare perfekt sammen, Bogen er så godt sammenskrevet at du, som læser, ikke kan se, hvem der har skrevet de enkelte afsnit. Jeg tænker at Sara er forfatteren på de bandeord der er, og at Mads står for det uhyggelige, tangerende til det klamme, men nej, du kan ikke plukke kapitler ud og sætte navn på. De tør også gøre nogle ting, mange andre ikke gør, de lader historien leve og gå sin gang, selv om det er/gør ondt, det har jeg kæmpe respekt for. Og selvfølgelig kan jeg ikke fortælle lige præcis hvad – det vil spoile for vildt, men når du har læst, vil du nikke genkendende…

Jeg elsker, når det bliver rigtig uhyggeligt og når der er en snert af klamt. Det får du i denne bog, du får også et nyt sæt hovedpersoner, der nok lige skal vokse lidt, men mon ikke vi ser mere til dem senere. Jeg syntes tit det er sådan, når man starter på en ny serie, personerne skal lige vokse lidt og selvfølgelig lukkes der ikke helt op for posen i første bind. Hvis jeg skulle hente lakridspiber fra allerhøjeste hylde, kunne jeg godt tænke mig at have været inde i hovedet på gerningspersonen, det ville have givet noget helt ekstraordinært. Men læs mig rigtigt, jeg er FAN, dette samarbejde er fantastisk og jeg håber på mere.

Vand gør forskellen og du vil aldrig se på dette element som før…

Bogen får 5 (af 6) lakridspiber

Se mere her:

Forlag: Politikens Forlag

ISBN: 978-87-400-6695-1

Forfatter: Sara Blædel og Mads Peder Nordbo

Titel: Opløst

Sidetal: 330

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *