Hjemvendt-2-Undergravet

”Hjemvendt-2-Undergravet” er skrevet af Lone Theils. Udgivet af Mofibo som en Mofibo Original, lyd og e-bog den 21. maj 2021 og som papirbog af People´s den 31. maj 2021.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: Signe Brask har det svært med sin nye chef. I et forsøg på at ydmyge hende har han sendt hende til Klitmøller, hvor hun skal vikariere som patruljebetjent.

Men der går ikke længe, inden Signe står over for en ny sag. Præstens unge, smukke kone er sporløst forsvundet, og det viser sig, at der under overfladen ulmer en voldsom religionskrig i det lille samfund af fiskere og surfere.

Opklaringsarbejdet med den lokale betjent Dennis er tungt og bliver yderligere kompliceret af, at Signe bliver konfronteret med sin egen fortid på en måde, der vil ændre hendes liv og selvforståelse for altid.

”Hjemvendt-2-Undergravet” er andet bind i serien om Signe Brask. Første bind hedder ”Hjemvendt-1-Savnet”. Historierne i begge bøger er selvstændigt afsluttede, men snyd ikke dig selv for at læse dem begge, da du herved får Signe Brask´s historie.

Jeg har glædet mig til udgivelsen af denne bog, lige siden jeg afsluttede læsningen af den foregående. Lone Theils kan noget helt specielt med at fastholde læseren, twiste et plot og placere chliffhangere de helt rigtige steder…

Vi er i det yderste hjørne af Vestjylland – Cold Hawaii/Klitmøller – et surferparadis, men også et samfund hvor alle klapper i som østers, når noget sker. Gudfrygtige folk der ikke tåler fornyelse i forkyndelsen af Guds ord, støder sammen med de mere frisindede og da præstens kone forsvinder, går det helt galt. Signe og kollegaerne fra det lokalt politi kommer på noget af en opgave. Nogen ved noget, men ingen vil rigtig sige noget.

Jeg er vild med denne serie. Lone Theils formår at lade Vestjylland strømme ud af alle siderne. Lige fra indesluttethed, til blæst, mørke og saltvand, til livet i små samfund og hvordan det er at komme som ”den nye pige i klassen”. For selv om Signe Brask er fra Jylland, er hun en fremmed i Klitmøller og det kan, til tider være svært. Vi hører mere om Signes baggrund, og her i Klitmøller, finder hun mere af sig selv, på både den ene og den anden måde…

Det er en bog der nærmest læser sig selv, siderne vender sig med lynets hast og du slipper ikke Signe Brask, før du ved hvad der videre sker… Det er en bog med både glæder og sorger, som deles ud på de helt rigtige steder. Plottet er virkelig fedt, jeg elsker at man ikke helt kan gætte sammenhængen. Lone Theils kan noget med stemninger og hun kan fastholde læseren. Man ved aldrig helt, hvad man skal tro og hvem der er bad guy, det elsker en kriminørd.

”Undergrave” – langsomt svække eller ødelægge, ofte umærkeligt eller i det skjulte citat: Den danske ordbog. Denne beskrivelse passer meget godt på hvad Signe Brask´s chef forsøger at gøre, men, han glemmer vist hvem han er oppe imod – også siger jeg ikke mere.

Bogen er en Mofibo Original og er skrevet direkte til E og lydbogsmediet, denne gang udkommer bogen, helt ekstraordinært, hurtigt, så uanset hvordan du læser, er der mulighed for det. Og den her serie, gider du virkelig godt.

Bogen får 5 (af 6) lakridspiber

Se mere her:

Forlag: Mofibo og People´s

ISBN: 978-87-7238-371-2

Forfatter: Lone Theils

Titel: Hjemvendt-2-Undergravet

Sidetal: 324

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *