Den trofaste læser

”Den trofaste læser” er skrevet af Max Seeck. Udgivet af Gutkind den 7. april 2021.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: Den unge efterforsker fra Helsinkis politi, Jessica Niemi bliver sat på opklaringen af en meget usædvanlig drabssag: Krimiforfatteren Roger Koponens kone findes myrdet siddende alene ved spisebordet derhjemme, klædt i en sort aftenkjole og med ansigtet stivnet i et bizart smil. Hvad der ved første øjekast ligner en forstyrret persons absurde værk, viser sig at være det første i en række rituelle mord – som alle følger et mønster hentet fra Koponens berømte trilogi.

Jessica Niemi og hendes team arbejder på højtryk for at forhindre flere døde, men gerningsmanden er altid et provokerende skridt foran. Hvad angår motivation for disse grusomheder, famler politiet helt i blinde. Indtil det går op for dem, at ofrene alle sammen ligner Jessica Niemi skræmmende meget … Er det her personligt?

Max Seeck er finsk forfatter og ”Den trofaste læser” er hans internationale gennembrud. Forfatteren annonceres som Nordens nye krimikonge og får rigtig mange roser. Jeg har dog lidt svært ved at synge med, i samme kor. Ideen med at de forbrydelser en forfatter skriver om i sine bøger, bliver udført in real live, er faktisk ret genial og var det som tiltalte mig ved første øjekast. Tænk hvis alt det uhyggelige som kommer fra det mørkeste i en forfatters fantasi, bliver virkelighed. Det lyder vanvittig vildt og meget skræmmende.

Men faktum er, at jeg syntes det var en rodet affære og jeg syntes der blev gået alt for lidt i dybden. Der sker lynhurtigt en række forbrydelser, men man er altid hurtigt videre. Det er lige som om der sker for meget, på alt for kort tid. Det blev for overfladisk og for rodet.

Bogen er skrevet med korte kapitler, der veksler mellem nutid og datid. Forbrydelserne sker i nutidskapitlerne og i datidskapitlerne følger læseren hovedpersonen Jessica Niemi som ung og dette datidsspor bruges til at beskrive hende og hvorfor hun er, som hun er, da hun er en person der gemmer på mange ting og ikke lukker hvem som helst helt ind, dog syntes jeg at dette spor fylder meget, set i forhold til hvad det bliver brugt til. Men Jessica Niemi er et spændende bekendtskab og en hovedperson der vil blive spændende at følge.

Du skal holde tungen lige i munden, der er mange personer og steder at forholde sig til. Det er absolut ikke hyggekrimi, da der beskrives ret malende. Du får rigeligt med mord, overtro, gætterier og mærkelige ritualer.

Bogen får 3 (af 6) lakridspiber

Se mere her:

Forlag: Gutkind

ISBN: 978-87-434-0054-7

Forfatter: Max Seeck

Titel: Den trofaste læser

Original titel: Uskollinen lukija

Oversat af: Siri Nordborg Møller

Sidetal: 427

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *