Beatrice

”Beatrice” er skrevet af Lina Bengtsdotter. Udgivet af People´s den 20. maj 2021.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: Kriminalinspektør Charlie Lager vågner efter en nat i byen, som hun kun har svage erindringer om. Hun ved ikke, hvem der har været med hende hjemme. Men alt dette må hun lægge til side, da hun bliver kaldt til Karlstad, hvor en blot ni måneder gammel pige er forsvundet. Forældrene er i chok, og medierne pisker en hektisk stemning op.

Et lovende spor viser sig at være en blindgyde, og Charlie begynder at få en fornemmelse af, at hverken forældrene eller folk i deres omgangskreds reelt har lyst til at fortælle sandheden om den forsvundne baby, Beatrice. For hver time der går, svinder chancen for at finde den lille pige i live, og Charlie må presse sig selv til det yderste.

”Beatrice” er tredje bind i serien om kriminalinspektør Charlie Lager. De foregående hedder ”Annabelle” og ”Francesca”. Bøgerne kan læses selvstændig, men for at få Charlie Lager´s baggrundshistorie med, anbefaler jeg at læse bøgerne i rækkefølge.

Dette er en kriminalroman der lige så stille, lister sig ind under huden på dig.

Bogens handling foregår i to spor, i den ene spor følger vi kriminalinspektør Charlie Lager, hun er opvokset i et lille samfund, med en mor som var både alkoholiker og havde psykiske problemer. Charlie Lager er som mange personer i litteraturen, en der fungerer rigtig godt på arbejdet, og er et kæmpe rodehoved med hensyn til sit privatliv. Hun forsøger at undgå at blive som sin mor, men hun har et problem med alkohol og relationer til andre mennesker. Hun er en dygtig betjent som ikke er bange for at tage alle midler i brug. Hun trives fint i eget selskab men man fornemmer at hun gerne vil noget mere.

Bogens andet spor følger en gruppe unge mennesker der er anbragt på en institution, et sted for unge, der ikke kan bo hjemme hos deres forældre. Her følger man især to unge piger der bor på samme værelse. Det er hård kost at blive anbragt og endnu hårdere at vente på at komme hjem igen.

Denne bogs handling, eller rettere sagt uhyggen, kommer krybende, langsomt, i små bidder og gennem skiftende kapitler, får man historien om babyen Beatrice der forsvinder. Hvem tager et lille barn? Er hun i live eller har nogen taget livet af hende? Spørgsmålene står i kø og svarene kommer lige så langsomt.

Jeg er vild med denne måde at fortælle på, fordi man som læser får lov til at gætte med på bogens gåder. Det gør læsningen meget mere rig og giver noget ekstra. Det er krimi, uden blod og voldelige scener, til gængæld er den hamrende psykologisk og giver virkelig stof til eftertanke. Der er rigtig mange emner at diskutere, men jeg nævner ingen, da det vil spoile handlingen. Når du først er begyndt at læse, stopper du ikke før du er nået til enden af historien, som er så raffineret skruet sammen…

Bogen får 5 (af 6) lakridspiber

Se mere her:

Forlag: People´s

ISBN: 978-87-7238-278-4

Forfatter: Lina Bengtsdotter

Titel: Beatrice

Oversat af: Louise Ardenfelt Ravnild

Sidetal: 281

One thought on “Beatrice”

  1. Ja tak. Den bog vil jeg meget gerne vinde, så jeg kan følge Charlie Lagers opgave med at finde frem til babyen Beatrice

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *