Blodengel-3-Tatovøren

”Blodengel – 3 – Tatovøren” er skrevet af Lotte Petri. Udgivet af Mofibo den 14. maj 2021.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Mofibo skriver: BESTIALSK OG MØRK KRIMI: Det er en smuk sommerdag ved Sjælsø, da et lig stiger op til overfladen. Det er nøgent og slemt tilredt. Obduktionen fastslår, at kroppens organer er sat ud som følge af en hjertefejl kombineret med hård tortur. Begge øjne er fjernet. Selv for garvede efterforskere er det en svær sag at håndtere.

Området ved Sjælsø har tidligere været gerningssted for en makaber forbrydelse: En skizofren ung mand forgreb sig på sin kvindelige plejer, der havde indledt sig på et forhold med ham. Hun var kørt alene ud med ham. Det blev hendes død; han voldtog hende og skar begge øjne ud på hende, inden han satte ild til hende. Gerningsmanden er i sikker forvaring i Herstedvester Fængsel, og kan derfor ikke knyttes til det nye kvindedrab.

Fundet af endnu en død kvinde ryster hele landet. Det er parteret og placeret i en kuffert på en byggeplads i København midt på Vesterbro. Også her er øjnene skåret ud. E-gruppen, med Sofie Engell i spidsen, bliver af Rigspolitiet sat til at opklare de komplicerede sager. Er der en forbindelse?

Efterhånden dukker flere spor op, og de peger alle mod et netværk af INCELS, mænd, der håner og hader smukke kvinder. Politiets IT-specialister finder en lukket gruppe, hvor en mand kaldet Tatovøren uploader nogle syge videoer med en ekstrem form for kropsudsmykning; det er en mand, der trækker blodige spor efter sig.

”Tatovøren” er tredje del i Blodengel-serien. De foregående hedder ”Tandsamleren” og ”Åndemaneren” og mine anmeldelser findes ved at klikke på titlerne.

Med smukke beskrivelser af omgivelser, landskab og sindsstemninger, kastes læseren ind i et uhyggeligt drama, hvor et lig stiger til overfladen af en sø. Ligets tilstand taler sit eget sprog og også her, skal læseren være forberedt på beskrivelser der fortæller præcist hvor liget ser ud og hvad der gøres ved det. Jeg elsker disse detaljer og syntes det er med til at sætte den uhyggelige stemning, som Lotte Petri er virkelig god til at skrive frem.

Bogen er velskrevet, med et plot der spinner på mange tråde. Det er et stort puslespil med mange brikker og lige så langsomt lægges det og læseren inviteres til at gætte med. Persongalleriet er velkendt fra de to forrige bind, men der er en lille overraskelse hvor læsere af Lotte Petri´s bøger støder på en gammel kending. Bogens hovedperson Sofie Engell er sammensat af en sårbar sjæl som er omgivet af en kerne af stål. Hun gemmer på en stor sorg, drukner sorgen i en cocktail af piller og vodka, men samtidig er hun knivskarp efterforsker der forfølger alle spor. Nye personer kommer til og dem vi kender udvikles, det giver en dynamik og fremdrift i serien, og er med til at det aldrig bliver kedeligt.

Der har dog sneget sig et par tidsmæssige fejl ind – det sker for mange, men for pokker hvor er det ærgerligt. Det er ikke sikkert du opdager det, men jeg er lidt nørd, med hensyn til at den den slags fejl, undskyld på forhånd… Derudover er der også et par ting jeg syntes denne gerningsmand gør, som han er for klog til at gøre. Det er noget med nogle nummerplader og noget med en kniv, men læs selv…

Er du til detaljerigdom, fede beskrivelser, udviklende persongalleri og forbrydelser der overgår din værste fantasi, så skal du læse denne serie. Men gør dig selv den tjeneste at starte med bind nummer et. Du får krimi krydret med en smule fakta – Lotte Petri er god til at inddrage forskellige emner, som f.eks. metaldetektorer, kørsel med møllevinger eller information om en slange, men det bliver aldrig for meget forklaring, da det er krimi og ikke en faktabog, der forklares på mindre end en side og derfor finder jeg det interessant. Havde forklaringen trukket sig over flere sider, havde jeg givet op, netop fordi jeg læser krimi og ikke fakta. Det vidner op grundig research og en evne til at formidle med få ord.

”Vi kalder dem Kristihimmelfartslig, indskød Hack kryptisk. Alle så i retning af statsobducenten. Undskyld, hvad? Spurgte Sofie. Jo, altså, først synker ligene til bunds. I en kold vinter, hvor vandtemperaturen er meget lav, bliver de liggende dernede, fordi forrådnelsesprocesserne simpelthen går i dvale. Når vandet om foråret bliver lidt lunere, vågner bakterierne af dvalen og begynder at arbejde igen. Liget svulmer op og stiger op til overfladen. Og det sker typisk omkring Kristi himmelfartsdag, altså her i maj.” citat Blodengel-3-Tatovøren

Spændende, mørk, bestialsk krimi med lærerige detaljer og spændende persongalleri…

Bogen får 5 (af 6) lakridspiber

Se mere her:

Forlag: Mofibo

ISBN: 9789180110488 (e-bog)

           9789180110471 (lyd-bog)

Forfatter: Lotte Petri

Titel: Blodengel-3-Tatovøren

Lydbog indlæst af: Dan Schlosser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *