Ulvesommer

”Ulvesommer” er skrevet af Hans Rosenfeldt. Udgivet af Politikens Forlag den 19. november 2021.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: En ulv findes død, med hvad der viser sig at være dele af et menneskelig i maven. Hurtigt forstår politiet at afdøde er sluppet væk fra en blodig massakre i Finland. Men hvorfor dukker han op her i skovene omkring Haparanda? Tiden er knap, for andre er lige så interesserede i sagen som politiet.

Samtidig i Sankt Petersborg: lejemorderen Katja venter, i en lejlighed der ikke er hendes. Venter på besked om sin næste opgave, som fører hende over flere grænser – til det nordøstlige Sverige, til Haparanda.

Begivenhederne eskalerer hurtigt, og pludselig er den lille soveby åsted for en række brutale hændelser, helt ulig noget Hannah Wester, hendes unge makker Gordon og de øvrige medlemmer af Haparandas politi har kunnet forestille sig.

”Ulvesommer” er første bind i en ny spændingsserie. Forfatteren af bogen er svensk, han er skaberen bag tv-serien Broen og Netflix-hittet Marcella, og han er den ene del af forfatterparret Hjorth & Rosenfeldt som skriver krimi.

”Ulvesommer” er, som skrevet før, starten på en ny serie. Man skal, som læser, stifte bekendtskab med nye personer og lære et nyt univers at kende, hvilket altid er spændende men som også kan være lidt trægt at komme i gang med, da alt jo er nyt og her skulle man lige i gang. Men når man så er kommet i gang, så udspiller der sig en ret så vild historie. Det er som at læse en film og forfatterens tidligere beskæftigelser, lader sig ikke fornægte. Scenerne skifter hurtigt og handlingen drives, lige så hurtigt frem. Læserne ved god hvem der er good guy og hvem der er bad guy, men der gør ikke spor, for spændingen er stadig til stede og som en rigtig spændingsroman, er der også ting som først afsløres, hen ad vejen.

Persongalleriet kan, i starten af bogen, syntes stort, men når man først er i gang, er der ikke så mange. Hovedpersonen Hannah Wester som arbejder for det lokalt politi, er en ret sammensat personlighed, hun arbejder hårdt og sikkert alt for meget men trækker sine følehorn hårdt ind, når det kommer til noget med følelser og svære personlige ting. Hun er en spændende figur og man er absolut ikke i tvivl om at hun er i overgangsalderen – da hun har ret mange hedeturer… Flere personer i galleriet kæmper med systemet, sygdom og sig selv og det giver et persongalleri i hele skalaen af mennesker, hvilket er med til at gøre bogen nærværende, spændende og også gør det til en bog som tager svære emner op.

Bogen er utrolig velskrevet og plottet er godt og holder hele vejen, som er kringlet og hvor ikke alt, er hvad det giver sig ud for. Kapitlerne er korte og scenerne skifter hurtigt, som før skrevet, som at læse en film. Jeg er sikker på at bogen vil gøre det godt på det store lærred. Du får spænding, action, kriminalitet og følelser i en skøn sammenblanding, krydret med narkokriminalitet, lejemord og grove voldscener. Et lille minus er at i et par kapitler, lader forfatteren selve byen hvor handlingen foregår, få en stemme – det er byen der taler. Det bliver, for mig, en kende for mærkeligt og passer slet ikke ind i sammenhængen, da der intet overnaturligt er i resten af handlingen…

En stærk start på en ny serie

Bogen får 4 (af 6) lakridspiber

Se mere her:

Forlag: Politikens Forlag/Hr Ferdinand

ISBN: 978-87-400-5405-7

Forfatter: Hans Rosenfeldt

Titel: Ulvesommer

Original titel: Vargasommar

Oversat af: Helena Brennum

Sidetal: 454

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *