Slagside

”Slagside” er skrevet af Jørn Lier Horst og Thomas Enger. Udgivet af Modtryk den 26. marts 2021.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: Politiefterforsker Sofia Kovic har fundet en sammenhæng mellem flere drab og dødsfald i Oslo fra det sidste års tid. Hun forsøger at få fat i sin chef, Alexander Blix. Men før han når at ringe tilbage, er Kovic blevet skudt og dræbt i sit eget hjem, som hun deler med Blix’ datter, Iselin, der med nød og næppe undgår at blive drabsmandens næste offer.

Fire dage senere sidder Blix og nyhedsbloggeren Emma Ramm i hver deres afhøringslokale. Blix har dræbt en mistænkt, og Ramm så det ske. Iselin svæver mellem liv og død. Og ikke engang Blix er sikker på, han har skudt den rigtige mand.

”Slagside” er tredje bind i de to forfatteres serie om politiefterforsker Alexander Blix og nyhedsbloggeren Emma Ramm. De to foregående hedder: ”Nulpunkt” og ”Røgslør”.

Hver for sig kan de noget, men sammen, skaber de magi.

Når 1 +1 giver meget mere end 2, så kan man kun smile. En kloning af disse to forfattere, har skabt en fantastisk serie, og et virkelig fint univers med nogle interessante personer.

I denne “Slagside” tredje bind, kommer læseren tættere på, end i de foregående. Det er både hård, skræmmende og hjerteskærende læsning, og samtidig er der fuld fart over feltet. Der bliver drejet og trykket på de helt rigtige kontakter og det giver en bog, og serie, som enhver med bare en smule hang til krimi, vil holde af. Det er sådan en “hvem kommer først” spænding. Er det bad boys’ene der kommer først, eller når de gode, at redde trådene ud?

Alexander Brix og Emma Ramm er et umage par, betjenten og nyhedsbloggeren, men de er evigt forbundet via en episode i fortiden, som altid vil holde dem sammen. Jeg er ret så spændt på hvad forfatterparret finder på i næste bind, for uden at afsløre for meget, så går de to hovedpersoner  grueligt meget igennem og man ved ikke, om det ender godt eller skidt. Der er meget på spil og meget at miste, deres relation skal stå sin prøve og det er ikke småting de udsættes for. Jeg skriver, med vilje, ikke mere om handlingen, da man så let kommer til at spoile og jeg ønsker ikke at fratage dig din læseoplevelse, da der er mange ting man selv skal opdage undervejs.

Bogen er skrevet i et sprog som bare flyder fra siderne og jeg beundrer at to, kan skrive som en. Man kan overhovedet ikke se, at teksten kommer fra to personer, det er splejset virkelig godt sammen. Med korte kapitler og hurtige skift, indbydes man til at fortsætte sin læsning og hvem elsker ikke det…

Bogen, eller skulle man skrive – hele serien, er fantastisk læsning og snyd ikke dig selv, ved ikke at starte ved bind nummer 1. Bøgerne er godt nok selvstændigt afsluttede historier, men den bagvedliggende historie er vigtig, for at forstå hvordan hovedpersonerne er forbundet med hinanden. Så lige ved denne serie, foreslår jeg at man starter fra begyndelsen og arbejder sig fremefter.

Bogen får 5 (af 6) lakridspiber

Se mere her:

Forlag: Modtryk

ISBN: 978-87-7007-446-9

Forfatter: Jørn Lier Horst og Thomas Enger

Titel: Slagside

Oprindelig titel: Slagside

Oversat af: Rolf Stavnem

Sidetal: 309

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *