Kære barn

”Kære barn” er skrevet af Romy Hausmann. Udgivet af Superlux den 8. marts 2021.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: En kvinde undslipper sin kidnapper, som har holdt hende indespærret i en lille hytte midt i en skov, men det er ikke slutningen på historien – i stedet er det begyndelsen på hendes mareridt. Hun siger, at hun hedder Lena. Lena, der forsvandt sporløst 14 år tidligere. Hun ligner også Lena. Hun har det karakteristiske ar. Men hendes familie sværger på, at hun ikke er deres Lena.

Den lille pige, der undslap sammen med kvinden, ved ting, hun ikke deler, og Lenas ødelagte far prøver at samle brikkerne, der ikke helt passer sammen. Lena er desperat efter at få sit liv tilbage, men noget fortæller hende, at hendes kidnapper stadig er derude et sted, og at hun måske ikke kan undslippe sit mareridt før hele sandheden om, hvad der skete i skoven, kommer frem i lyset.

”Kære barn” er Romy Hausmanns debut og wow, siger jeg bare…

”Kære barn” er sådan en bog, der tvinger læseren til at fortsætte, men samtidig tvinges man til at lægge bogen fra sig, fordi det er så utrolig svært, hjerteskærende og vanvittigt.

Det er en anderledes krimi, jeg tror faktisk ikke jeg har læst noget lignende. Bogen fortælles i tre spor, Vi følger Lena, en kvinde som har været forsvundet i 14 år, hun har, nu, været ude for et trafikuheld og er blevet indlagt på hospitalet. Vi følger også Lenas datter Hannah, som fulgte med sin mor i ambulancen, og i det sidste spor følges Mathias som er Lenas far og Hannahs bedstefar og som utrætteligt har ledt efter sin datter.

Ret tidligt bliver læseren præsenteret for hvilken vanvittig historie dette er. Man får et uhyggeligt billede af hvordan det er at komme i kløerne på et rendyrket monster og hvordan forskellige overlevelses instinkter træder i kraft og hvilke fantastiske ting, nogle helt særlige menneske indeholder. Bid for bid, vokser en historie frem, en historie som får de små hår til at rejse sig, men som også lader dig græde og giver dig lyst til at begå selvtægt.

Jeg syntes det er en helt genial bog som viser at der, i nogle mennesker, bor en helt særlig styrke, at nogle mennesker er i stand til at overleve, når det normale bliver unormalt, og give noget fint videre, selv om omstændighederne er helt umulige. Det menneskelige sind er en finurlig størrelse… Her handler det både om at overleve og om at leve. Det er psykologisk, det er sindssygt og der er scener som vil blive ved med at køre rundt i mit hoved. Domestic noir i den mest sindssyge form…

Frihed er kodeordet, og man kan være fri på mange måder.

Bogen får 5 (af 6) lakridspiber

Se mere her:

Forlag: Superlux

ISBN: 9878793796614

Forfatter Romy Hausmann

Titel: Kære barn

Original titel: Liebes kind

Oversat af: Jacob Jonia

Sidetal: 330

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *