Kvinden i blåt

”Kvinden i blåt” er skrevet af Elly Griffiths. Udgivet af Gads Forlag den 3. marts 2021.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: På en kirkegård i Walsingham sidder en mystisk kvindeskikkelse. Hun er iklædt en blå kappe, og det ser ud, som om hun venter på nogen. Dagen efter bliver hun fundet myrdet, og vicekriminalkommissær Harry Nelson kan konstatere, at den døde kvinde var en smuk fotomodel indlagt på en lokal afvænningsklinik.

Ruth Galloways gamle veninde fra universitetet er præst i Walsingham, som er et gammelt pilgrimsmål i Norfolk, der vrimler med nonner, præster og nysgerrige turister. Hun tilkalder Ruth i forbindelse med en anden ubehagelig sag: Veninden er begyndt at modtage hadske, anonyme breve, der indeholder referencer til ”en kvinde i blåt”.

Sammenhængen mellem den døde kvinde og trusselsbrevene kan umuligt være et tilfælde. Mens det lille samfund forbereder sig på det årlige påskespil om Jesu korsfæstelse, indleder Ruth og Nelson en kamp mod tiden. For alt tyder på, at morderen vil slå til igen.

”Kvinden i blåt” er ottende bind i serien om arkæolog og knogleekspert Ruth Galloway. Hvert bind er en selvstændig historie og de kan læses hver for sig, men i denne serie, er det synd at snyde sig selv for en fin baggrundshistorie, som også er grunden til at jeg læser denne serie, jeg er pjattet med Ruth Galloways væsen og hele hendes verden…

To ord der altid kommer til mig, efter endt læsning af en Ruth Galloway krimi, er atmosfære og humor. Så kort kan det siges. Elly Griffiths historier om Ruth er en blanding af historiske steder, historiske begivenheder og stemninger, blandet med en god håndfuld forfatterfrihed. Dystre scener og nordengelsk gråvejr, blødes op af fantastisk humor. Man smiler meget undervejs, både på grund af sjove sætninger, men i særdeleshed også, fordi Ruth Galloway er så ”helt nede på jorden” almindelig.

Næsten alle serier indeholder et bind som nogle læsere syntes mindre om. Denne læser, mig, er nået til det bind, i denne serie. Jeg syntes emnet var en anelse tungt, religion er et svært emne. Og samtidig syntes jeg motiv og grunden til mordene var en smule svagt. Da religion er temaet, er der ikke, som i de tidligere bøger, brug for de arkæologiske evner Ruth er i besiddelse af. Faktisk er Ruth ikke særlig stor fan af kirken og det giver nogle interessante betragtninger. Det skal dog tilføjes at bogen er utrolig velskrevet og at man ikke er det mindste i tvivl om forfatterens grundighed.

Jeg venter dog med spænding på næste bog i serien, både fordi, at læse en Ruth Galloway krimi, er ligesom at komme hjem, men også fordi, jeg både hepper på Ruth og Nelsons forhold, men faktisk også håber lidt på at der kommer noget nyt ind fra højre, og i en serie som denne, der er drevet mere af karakter end af plot, er alt muligt.

I denne bog er der bagerst en række sider hvor bogens hovedpersoner er beskrevet, det er super sjovt og hyggeligt at læse. Vidste du f.eks. at Cathbat spiller harmonika. 

Bogen får 3 (af 6) lakridspiber

Se mere her:

Forlag: Gads Forlag

ISBN: 978-87-12-06001-7

Forfatter: Elly Griffiths

Titel: Kvinden i blåt

Original titel: The woman in blue

Oversat af: Lærke Pade

Sidetal: 349

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *