Jagten på de døde

”Jagten på de døde” er skrevet af Tim Weaver. Udgivet af Superlux den 18.januar 2021.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Alex Towne forsvandt for seks år siden. Fem år senere dukkede han op igen, men som et udbrændt lig i et bilvrag.

Men er Alex virkelig død? Alex’ mor, Mary, er sikker på, at hun har set sin forsvundne og ’døde’ søn gå ind på et lokalt bibliotek.

Den tidligere journalist, David Raker, har efter sin kones død lagt sit skrivearbejde på hylden. Han lever nu af at finde forsvundne personer. Han er sikker på, at Mary er et håbløst tilfælde, der ikke vil give slip på sin afdøde søn. Raker er dog selv hjemsøgt af tabet af sin kone og modvilligt, siger han ja til at undersøge sagen nærmere.

Raker bliver hurtigt hvirvlet ind i sagen om Alex, hvis liv slet ikke var så uskyldigt, som hans mor troede. Begravet i hans fortid findes hemmeligheder, som nogen slår ihjel for at bevare.

David Raker må konfrontere både sine egne og Alex’ spøgelser for at finde ud af, om Alex endte sine dage i en udbrændt bil, eller han er vendt tilbage fra de døde.

Hvis du leder efter en bog med fuld fart over feltet, så er du kommet til det rette sted. ”Jagten på de døde” er en hæsblæsende tur … En jagt på sandheder, hemmeligheder, fortidens minder og jagten bliver kun vildere og vildere.

Det er en bog hvor de væsentlige personer bærer på en stor sorg. David Raker som er tidligere journalist og nu tjener til føden ved at finde forsvundne personer, har mistet sin kone til kræft og Mary Towne har mistet sin søn Alex, men nu mener hun, at hun har set ham – i levende live. Det bliver starten på jagten. David Raker må grave rigtig dybt for at finde ud af hvordan tingene hænger sammen og det er skræmmende ting der pludselig ser dagens lys og om Alex er død eller levende?

Bogen er skrevet i et vildt tempo, siderne kræver at blive vendt, man bliver nød til at læse videre, og videre… sproget er letlæseligt og kapitlerne korte. Der er en uhyggelig og til tider ret så crepy stemning og handlingen er, på grund af emnet, dunkelt og mørkt, dog nogle steder lidt ”over the top” det bliver en anelse for fantasifuld og lidt for fantastisk til min smag. Men alligevel en underholdende og super spændende page turner, hvor intet er som det ser ud til ved første øjekast.

Bogen får 4 (af 6) lakridspiber

Se mere her:

Forlag: Superlux

ISBN: 9788793796577

Forfatter: Tim Weaver

Titel: Jagten på de døde

Original titel: Chasing the dead

Oversat af: Lars Poulsen

Sidetal: 374

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *