Blod ved daggry

”Blod ved daggry” er skrevet af Palle Schmidt. Udgivet af Palle Schmidt Forlaget Aventi den 1. februar 2021.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: ”Jeg får brug for en bil” sagde jeg. Køter lagde hovedet på skrå, som om han ikke rigtig kunne greje den stodder, han stod overfor. ”Har du et navn?” Jeg gav ham mit navn. Det lød ikke til at betyde noget for ham. ”Så nu er det meningen, jeg skal stole på dig?” ”Det må du selv om,” sagde jeg. ”Men du kan lade være med at gå i vejen.”

Hauge er løsladt fra fængslet efter en voldsdom og ude i sit livs nedtur. Da rockerbossen Jimmy samler ham op, ved han godt, at det vil give problemer. Da han kort tid efter står foran en død rocker i en skov på Vestsjælland, bliver det startskuddet på en helvedes nat. En krig mellem to kriminelle grupperinger er på nippet til at bryde ud. Og Hauge er den eneste, der kan stanse det.

”Blod ved daggry” er tredje bind i serien om Hauge. De foregående hedder ”De efterladte” og ”Ulv blandt ulve” Bøgerne er selvstændige afsluttede historier og kan læses selvstændigt, men, som altid, er der en baggrundshistorie som giver bedst mening og selvfølgelig en bedre læseoplevelse, hvis man læser bøgerne i rækkefølge fra nummer et.

I ”Blod ved daggry” og, i øvrigt, også de andre bind, er der ikke sparet på de vilde og voldsomme scener. Der er slagsmål, biljagt, skyden med diverse våben og i det hele taget en voldsparathed, som ingen ende vil tage. Hovedpersonen Hauge, jeg er faktisk ikke sikker på at man kender hele hans navn? er ude fra fængslet og virkelig på skideren. Hans kæreste er skredet, han ejer intet og er oveni også hjemløs – så det kan nærmest ikke blive værre. Tror man… For Hauge rodes ind i noget med at opklare et mord på en ældre rocker, og den ældre rockers hund og herefter går alting fra værre til helt skidt.

Hauge har altid, og med altid mener jeg, i de foregående to bøger, være utrolig voldsparat og utrolig hurtig til at lade næverne tale, det er han stadig og måske er det faktisk blevet en smule værre. Jeg er desværre ikke fan, jeg tænkte tit, at det virker som om han ind i mellem faktisk er ret intelligent, og derfor finder jeg det mærkeligt at han bliver ved med at begå de samme forbrydelser, igen og igen. Det er som om der ikke udvikling er, i så fald er spiralen kun nedadgåen, men det er jo også udvikling, bare med negativt fortegn. Hauge forsøges fremstillet som den neutrale, som antihelten, som ham der løser de andres problemer – jeg syntes bare ikke, at det rigtigt fungere. Jeg sidder dog heller ikke med den store forkromede løsning, da det ikke vil passe til Hauge at åbne et detektivbureau eller uddanne sig som betjent.

Jeg tror bøgerne historie vil gøre sig meget bedre som film, end som bøger. Jeg kan sagtens se de mange slåskampe, ildkampe og biljagter på lærredet. Der er effekter nok at tage af og det vil blive en hardcore sag…

Bogen får 3 (af 6) lakridspiber

Se mere her:

Forlag: Palle Schmidt og Avanti

ISBN: 978-87-93737-30-3

Forfatter: Palle Schmidt

Titel: Blod ved daggry

Sidetal: 254

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *