Inden skyerne kommer

”Inden skyerne kommer” er skrevet af Mari Jungstedt. Udgivet af People´s den 11. februar 2021.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: En kontroversiel spansk anklager, der er svensk gift, findes død i en slugt i bjergbyen Ronda på den spanske solkyst. Inden længe kan politiet konstatere, at der er tale om mord.

Gymnasielæren Lisa Hagel er blevet forladt af sin mand gennem 30 år og flytter til Spanien fra Sverige i et forsøg på at starte forfra. Hun har købt en faldefærdig villa i en søvnig landsby og går straks i gang med at rive vægge ned. Til et flamincokursus møder hun kriminalbetjenten og eksmanden Hector Correa, som også har ar på sjælen, og inden Lisa får set sig om, er hun blevet inddraget i efterforskningen af det mystiske mord på anklageren.

Snart begås endnu et mord, og denne gang leder sporene helt tilbage til general Franco og Spaniens blodige historie.

Mari Jungstedt har en lang stribe af krimier bag sig. 15 bøger i Gotland-serien og 2 bøger i Grand Canaria-serien.

Mari Jungstedt skriver så de fleste kan være med. Det er en god blanding af hyggekrimi og grove forbrydelser. Det hele bliver serveret på en super spiselig måde. Der er ikke for meget og heller ikke for lidt og derfor kan de fleste være med. Selv om jeg bedst kan lide de grove krimier, er jeg også til Mari Jungstedt.

Der er krimi med mange spor og hvor man møder mange forskellige mennesker, så man skal holde tungen lige i munden. Læseren tages med på en opklaring, hvor Spaniens historie spiller en rolle og det fungere rigtig fint og giver fortællingen et lille strejf, af noget rigtig grimt der foregik engang. Historien får hermed liv og for mit vedkommende, bliver læsningen lige et hak bedre, måske fordi der tilføjes en virkelighedstro uhygge.

Det er en rigtig fin og spændende start på en ny serie – Malaga-serien og i denne serie er de to hovedpersoner faktisk helt almindelige mennesker. Så har du fået lidt nok af alkoholikere, stofmisbrugere eller hovedpersoner som på anden måde bryder loven, så skal du vælge denne. De kan selvfølgelig få lig I lasten senere, men foreløbig er de helt leverpostej-almindelige. En enkemand der er ansat ved det spanske politi og en fraskilt kvinde, der har købt hus hun selv renovere, så helt almindelige…

Sproget er letlæseligt og bogen er ikke så lang, den er skrevet i flere forskellige spor og et af sporene springer i tid. Jeg skulle ind i mellem, lige tænke en ekstra gang, da man møder mange personer. Men plottet fungerer, bogen er spændende og der er en fint flow i handlingen.

Bogen får 4 (af 6) lakridspiber

Se mere her:

Forlag: People´s

ISBN: 978-87-7238-112-1

Forfatter: Mari Jungstedt

Titel: Inden skyerne kommer

Original titel: Innan molnen kommer

Oversat af: Kamilla Jørgensen

Sidetal: 287

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *