Tato tyven

”Tatotyven” er skrevet af Alison Belsham. Udgivet af Jentas den 15. januar 2021.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: En ung efterforsker på sin første drabssag En tatovør med en drabelig hemmelighed Og en vanvittig seriemorder, der hvæsser klingerne for at dræbe igen Da tatovøren Marni Mullins fra Brighton falder over et lig, der er blevet flået, får den nyudnævnte kriminalkommissær Francis Sullivan brug for hendes hjælp.

En seriemorder på fri fod fjerner tatoveringer fra sine ofre, mens de stadig er i live. Marni kender tatovørmiljøet som sin egen bukselomme, men har samtidig sine personlige grunde til at være skeptisk over for politiet. Vil hun alligevel tippe Sullivan, da hun opdager, hvem drabsmandens næste offer er … eller går hun efter tatotyven på egen hånd?

Alison Belsham bor i Edinburgh, Skotland. Hendes romandebut Tatotyven vandt Pitch Perfect-konkurrencen ved Bloody Scotland Crime Writing Festival, og bogen er nu solgt i mindst 18 lande over hele verden.

En gerningsmand der flår sine ofre, og huden han flår af, er tatoveret med smukke motiver.

Det giver nogle grusomme billeder i hovedet, men fortsæt, for bogen er utrolig velskrevet, sådan en krimi hvor læseren inviteres til at gætte med. For hvem er den frygtelige person der flår sine ofre, hvorfor og til hvilket formål?

Det er en jagt, hvor tiden er en nådesløs faktor. En ung, nyudnævnt kriminalkommissær og en tatovør samarbejder og forsøger at finde sandheden. Et ret umage makkerpar, men det fungere fint. Francis Sullivan er den unge, nyudnævnte kriminalkommissær som gerne vil bevise sit værd og Marni Mullins er tatovøren der finder et lig, og også hende der både hjælper politiet, men også bliver draget dybere ind i forbrydelsen end hun bryder sig om.

Jeg elsker bøger hvor der er mulighed for at gætte med på plottet. Det giver ekstra spænding og en forventningsglæde, for gætter man rigtig eller twister handlingen? Selv om handlingen er grusom, er der også blevet plads til andet. Læseren får et lille indblik i tatovør-verdenen, da det er omdrejningspunktet for mordene. Der er også temaer om svigt, om at give slip og om at komme videre.

Bogen er skrevet i flere spor, man følger flere af bogens personer og læseren får også lov at følge gerningsmanden. Det giver et rigtig godt flow og gør historien rigtig spændende.

Der er desværre et kiks som den garvede krimilæser sikkert vil falde over og det bevirker at et par af bogens twist virker lidt kiksede, og får gåden til at falde lidt til jorden. Jeg forstår slet ikke at det ikke er blevet fanget…

Men uanset, er det en rigtig god og spændende bog som både er uhyggelig og psykologisk og derfor tilgives kikset…

Bogen får 4 (af 6) lakridspiber

Læse mere her:

Forlag: Jentas

ISBN: 978-87-426-0399-4

Forfatter: Alison Belsham

Titel: Tatotyven

Original titel: The tattoo thief

Oversat af: Peter Carstens

Sidetal: 364

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *