Ni liv

”Ni liv” er skrevet af Emilie Schepp. Udgivet af Hr. Ferdinand den 5. februar 2021.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside: En tidlig aprilmorgen lægges en optagelse af en ung mand op på YouTube: Han er forslået, og har eksplosiver fæstnet til kroppen. Politiet forstår hurtigt at det uhyggelige syn er dødelig alvor, men når ikke at identificere mandens opholdssted, før det er for sent, og bomben detoneres. Han er fjerde medlem af det kriminelle netværk Komados som mister livet inden for kort tid. Men er det samme gerningsmand der står bag alle drabene?

Mia Bolander får hjælp til opklaringen af den nye efterforsker Patrik Wiking. Men de har et stort problem. Ingen vil tale med dem. Ingen har hørt noget, ingen har set noget. Da Jana Berzelius kobles på efterforskningen forstår hun, at sagen har direkte forbindelse til  hende selv. Som fremtrædende anklager, har det altid været hendes opgave at finde sandheden, men pludselig kommer der hjælp til at skjule den fra uventet hold.

”Ni liv” er sjette bind i Emilie Schepp´s serie om anklager Jana Berzelius. De foregående hedder: ”Mærket for livet”, ”Hvide spor”, ”Ondt blod”, ”Fars dreng” og ”Mester Jakob”.

Bøgerne har alle et selvstændigt plot og kan læses selvstændigt, men jeg anbefaler altid at man læser serier i rækkefølge og helt fra bind nummer et. Lige præcis denne serie er det nærmest nødvendigt at læse fra starten, der er nogle ting omkring bogens hovedperson Jana Berzelius, som man er nød til at vide, for at forstå hvorfor hun handler og opfører sig, som hun gør. Så derfor, start med at læse bind nummer et – altid…

Ker, dødens gudinde – dræber med to knivstik i siden og et i halsen…

Hvis du kender denne serie, ved du udmærket hvem Ker er, men er du ny læser – kommer du til at kende hende…

Det er en spændingsroman i et virkelig højt gear, der er grusomme forbrydelser, folk bliver skudt, tæsket og slået ihjel. Men på en mærkelig måde, bliver det aldrig for meget. Det er en af den slags bøger, hvor man kender noget at plottet næsten helt fra starten af bogen, men det gør ikke noget, da det, i dette tilfælde, gælder om, at holde efterforskningsholdet fra, at finde frem til hele sandheden. Forfatteren har en evne til at få læserne til at holde med, og heppe, på en gerningsmand og det er lidt spøjst, men giver alligevel god mening, når man har læst alle bøgerne i serien og kender baggrundshistorien. Lyder det kryptisk, det er det ikke, jeg ønsker blot ikke at spoile for nye læsere, da det er meget bedre at læseren selv oplever de overraskelser, der kommer undervejs mens man læser.

Jana Berzelius er badass power-kvinden der kan selv og som ikke skyer nogen som helst midler. Hun går egne veje og er mega hård i filten, men heldigvis har hun også en blidere side som kommer lidt mere til udtryk i dette bind i serien. Om hun kan blive ved med at bevare sine hemmeligheder, kommer helt an på forfatterens fantasi, men jeg syntes serien fortjener en eller anden slags udvikling for at kunne blive ved med at fænge mig. Jeg kan dog ikke se Jana med Villa, Volvo og Vovhund, så det bliver spændende hvad der sker med hende.

Et af de store temaer i bogen er bandekriminalitet, det beskrives på både godt og ondt, nok mest ondt, da det kan være svært at være i, men dobbelt så svært, at træde ud af. En Mors kamp for sine sønner og beskrivelser af hvordan en familie kæmper for at komme ud. Det er spændende læsning og sikkert ret tæt på virkeligheden – desværre…

Så er du til serier med en stærk karakter, der ikke altid følger den lige vej, skal du vælge denne

Bogen får 4 (af 6) lakridspiber

Se mere her:

Forlag: Hr Ferdinand

ISBN: 978-87-400-3846-0

Forfatter: Emilie Schepp

Titel: Ni liv

Original titel: Nio liv

Oversat af: Anne Matthiesen

Sidetal: 345

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *