Patienten

”Patienten” er skrevet af Sebastian Fitzek. Udgivet af Gutkind den 10. februar 2021.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Till Berkhoffs seksårige søn Max er sporløst forsvundet. Alt tyder på, at han er blevet offer for Guido T., der sidder i retspsykiatrisk forvaring og allerede har tilstået mordet på to børn i området. Men nu tier Guido T. efter råd fra sin advokat.

Politiet føler sig sikker, men har ingen beviser, kun indicier. Uden den indsattes vidnesbyrd vil Max’ ulykkelige forældre således aldrig få vished om, hvad der er sket med deres søn.

Derfor kommer efterforskeren med et vanvittigt forslag til den desperate far: Han vil smugle ham ind på den psykiatriske forvaring, hvor Guido T. opholder sig i højsikkerhedsfløjen. Som en falsk patient, udstyret med en fingeret sygdomshistorie. Så han kan komme så tæt på morderen som muligt og få en tilståelse ud af ham.

Fordi intet er værre end usikkerheden.

Troede han …

Sebastian Fitzek er en af Tysklands mest succesrige forfattere. Han er uddannet journalist og har toppet bestsellerlisterne, hver gang han har udgivet en ny bog. Han er også første, og foreløbig eneste tysker som har modtaget The Ripper Award eller Den Europæiske Krimis Pris, som blev uddelt for første gang i 2008.

Wow, for en krimi…

Den har alt det jeg holder af. Et fedt plot, hvor man kan gætte i det uendelige og hvor handlingen twister, så fokus flyttes hele tiden. Man skal være skarp og holde tungen lige i mundtøjet. Den har barske scener, den er hård, den er psykologisk, den er psykopatisk, vild og helt igennem vidunderlig…

Bagsiden fortæller det jeg vil afsløre om handlingen, som altid, syntes jeg man nemt kan komme til at afsløre for meget, ved at skrive referat, og jeg mener læseren selv skal opdage ”alt det sjove”

Man skal forberede sig på barske scener, vilde personligheder og at der fuckes med ens hjerne. Handlingen foregår på en retspsykiatrisk forvaringsenhed, og det er ikke Guds bedste børn, der befinder sig her. Som læser bliver man kastet rundt i manegen, og det er sagt på den allerbedste måde, for det her plot er helt genialt, totalt medrivende og super spændende. Jeg er begejstret for hvordan man får lov til at gætte med og hvordan forfatteren formår at flytte læserens fokus, man tror man har gættet gåden, men det har man ikke.

Man skal som læser, være forberedt på grove scener, for i denne bog lægges der ikke fingre imellem. Det er brutalt, det er grimt og det er helt sikkert for meget for nogen. Det er den menneskelige skyggeside, men alt det grumme man kan forestille sig – og lidt mere til. For hvad bliver man til, hvis man er udsat for misbrug, måske bliver man til, et meget værre monster? Og forklaringen er det der gør jeg kan holde ud at læse den her slags krimi, der kommer en slags forklaring på hvorfor eller hvordan forbryderen eller gerningsmanden er blevet som han/hun nu er. Det er intelligent krimi og giver et ekstra lag til historien.

Det er en jagt på sandheden og på hvad der er sket med Till´s lille søn, en jagt der kræver ofre og som bliver vildere end aldrig før. For er sandheden den du ser?

Hvis du er til de grovere krimier og geniale plots, skal du helt sikkert prøve ”Patienten” – hvis du tør…

Bogen får 6 (af 6) lakridspiber

Se mere her:

Forlag: Gutkind

ISBN: 978-87-434-0063-9

Forfatter: Sebastian Fitzek

Titel: Patienten

Original titel: Der inasse

Oversat af: Jacob Jonia

Sidetal: 338

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *