De usynlige

”De usynlige” er skrevet af Lone Theils. Udgivet af Lindhardt og Ringhof den 5. februar 2021.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Under en ferie i Danmark bliver Nora Sand vidne til et drab, der viser sig at have forbindelse til Storbritanniens absolutte elite. Hun kommer på sporet af en gruppe mennesker, der ikke skyr nogen midler for at dække over fortidens synder. Mennesker med penge, magt og indflydelse nok til at få ethvert problem til at forsvinde – og de anser Nora for at være præcis sådan et problem. Hendes eneste chance for redning bliver at opsøge sit værste mareridt.

”De usynlige” er femte bind i Lone Theils´ serie om journalisten Nora Sand, der bor i London og arbejder som korrespondent for den danske avis Global. De foregående bøger hedder: ”Pigerne fra Englandsbåden”, ”Den blå digters kone”, ”Heksedrengen” og ”Stilleleg”.

Bøgerne i denne serie, kendetegnes ved at de alle bygger på en virkelig hændelse, hvorefter forfatterne har digtet videre på historien. Det giver noget helt særligt til læsningen, og sætter tankerne i gang. For her er det ikke altid Hvad nu hvis, men Hvordan kunne de…

Lone Theils, dykker denne gang, ned i en rigtig betændt sag – seksuelt misbrug af børn og unge. Det er en skildring af et svigt, så gigantisk, at man nærmest ikke fatter omfanget. Der er folk som holder hånden både over og under hinanden, en historie om penge, magt og misbrug. Jeg sidder hele vejen igennem med tanken, hvordan fanden kunne det lade sig gøre?

Det er en jagt på sandheden, og en kamp for at hjælpe ofrene for de forfærdelige forbrydelser, der blev begået imod dem, da de var børn. Men folk dør, dokumenter forsvinder og Nora Sand får virkelig sin sag for. Det er en velskrevet krimi, hvor siderne vender sig hurtigere end man kan læse, der er en stødt stigende spændingskurve som leder læseren gennem bøgerne.

Det er en page-turner med et budskab…

Og det med budskabet, er nok det, jeg elsker allermest. Her er tænkt over tingene, det skal både være god krimi, en fængende baggrundshistorie på hovedpersonerne og et vigtigt budskab. Der er sat flueben ved alle ting, det er virkeligt godt. Det er en kunst at fordele krimi-stof og baggrund/person-historie i en bog, her er det afstemt så man ikke får for meget af hverken det ene eller det andet, der er hele tiden fokus på plottet.

Jeg vil anbefale, hvis du endnu ikke har opdaget bøgerne om Nora Sand, at starte fra begyndelsen. Der er en baggrundshistorie som er gennemgående og man mister lidt undervejs, hvis man ikke kender detaljerne. Så, start med bind nummer 1

Bogen får 5 (af 6) lakridspiber

Se mere her:

Forlag: Lindhardt og Ringhof

ISBN: 978-87-11-98139-9

Forfatter: Lone Theils

Titel: De usynlige

Sidetal: 294

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *