Det Hemmelige Detektivbureau – Brevet fra Amerika og Piratskibets hemmelighed

”Brevet fra Amerika” og ”Piratskibets hemmelighed” er nummer tre og nummer fire i serien ”Det hemmelige detektivbureau” som er skrevet af Lone Theils. Udgivet af Elysion den

Bøgerne er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bøgernes bagsider:

”Brevet fra Amerika”: Mens Frida og Karl forsøger at opklare. Hvem der har sendt Magnus Sniptræsk en hemmelig nøgle, dukker en mystisk, fremmed kvinde med en lille, hvid hund op i Stranding. Hun fortæller en utrolig historie og giver bureauet en vanskelig opgave. Men måske er det hende, der kan sætte Det Hemmelige Detektivbureau på sporet af den anden halvdel af skattekortet.

”Piratskibets hemmelighed”: Vil det lykkes for Frida og Karl at finde piratskibet, Martica og måske endelig den anden halvdel af det mystiske skattekort? Vejen til succes for Det Hemmelige Detektivbureau går gennem et støvet loft med flagermus, et gammelt skibsdæk, der engang tilhørte piraten Rudolf den Skrækkelige og en flaske rom. Jagten på sørøverskatten er først lige begyndt.

Lone Theils er kendt for sine krimier til det voksne publikum, men hun kan også underholde det yngre publikum. Der er tidligere udgivet to bøger i denne serie, bøgers handling fortsætter, hvor den foregående slap, så derfor er det en rigtig god ide at læse dem i rækkefølge. Det er krimier for børn i alderen 8 – 12 år. Bøgerne er mærket Lix 21 og en tommelfingerregel er at – barnets klassetrin gange 5 (+-5) er et udtryk for det lixtal dit barn cirka kan læse, så går dit barn i 4. klasse, kan det læse (4. klasse ganget med 5) = 20 = Lix 20 (plus/minus 5 alt efter hvordan læsefærdighederne er)

Det er krimi, for børn, skrevet så de mindste, og de lidt større får at mærke hvordan en historie kan være spændende. Der er skattejagt, mystiske personer og også plads til lidt gode gys. Alt sammen i børnehøjde. Bøgerne er letlæsningsbøger, men kan sagtens også bruges som højtlæsning, der er mange ting man kan forklare videre på, og det vil kunne give mange samtaler. Jeg er ret begejstret og syntes det her med krimi og lette gys til børn er alletiders. Bøgerne giver anledning til mere og, hvem ved, måske får ungerne lyst til at lave deres egen skattejagt. Og her får børnene mulighed for at samle på deres egen serie.

Det er helt almindelige børn der er hovedpersoner, der er både dreng og pige, så der vil være noget at spejle i, uanset køn. Om det er bevidst eller ubevidst, er der også puttet en smule dannelse ind i handlingen, der bliver sagt Tak for mad, børnene undskylder for en ødelagt flaske og er i det hele taget høflige og taler pænt og er gode venner. De to børn er på skattejagt, det er spændende men aldrig for uhyggeligt. Der er ingen, som bliver rigtig skræmt og ingen som ikke tør læse videre. Det er uden blod og splat, der skal løses gåder ved hjælp at intellekt. Et ekstra plus ville være at inddele historien i kapitler, det ville give et naturligt sted at stoppe.

Bøgerne er pæne, i hårdt bind og med tykkere sider, som indbyder til at blive læst flere gange. Der er fine tegninger som hjælper fantasien på vej. En fantastisk serie, når børnene skal introduceres for krimigenren.

Bøgerne får 5 (af 6) lakridspiber

Se mere her:

Forlag: Elysion

ISBN: 978-87-7214-824-3

Forfatter: Lone Theils

Titel: Brevet fra Amerika

Sidetal: 31

Lix: 21

Illustreret af: Rasmus Jensen

og

Forlag: Elysion

ISBN: 978-87-7214-825-0

Forfatter: Lone Theils

Titel: Piratskibets hemmelighed

Sidetal: 31

Lix: 21

Illustreret af: Rasmus Jensen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *