Den kinesiske tvilling

”Den kinesiske tvilling” er skrevet af Sarah Engell. Udgivet af Lindhardt og Ringhof den 4. januar 2021.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Fra bogens bagside:

Når alting viser sig at være noget andet, end man troede…

Et lig graves op og forsvinder. Et barn bliver kidnappet. En kvinde er pludselig væk. Eneste spor af den skyldige er de kinesiske tegn, der efterlades på gerningsstederne i en lille jysk provinsby, der gang på gang rystes af voldsomme hændelser.

I orkanens øje står Eva, som efter en stor personlig tragedie kæmper for at få en hverdag op at stå sammen med sin mand, der helt uforklarligt er blevet lam og dermed ude af stand til at klare sig selv. Eva indleder sin egen efterforskning i forsøget på at finde ud af, hvem der står bag forbrydelserne i den lille by. Og hvorfor. Det viser sig, at fortiden spiller en uhyggelig og fuldstændig overrumplende rolle.

Den kinesiske tvilling er en spændingsroman om skjulte hemmeligheder, fortielser og løgne.

Sarah Engell debuterede i 2009 med YA-romanen ”Hvis bare”. Hun har efterfølgende skrevet flere bøger til både unge og voksne. Hun fik gennembrud i 2014 med ”21 måder at dø på” og har modtaget flere priser for sit forfatterskab.

Jeg er overbevist om at denne spændingsroman ligger sig i slipstrømmen af forfatterens bestsellere. Du får en velskrevet roman hvor intet er overladt til tilfældighederne. Der er uhygge og scener som er ret så makabre. Der er mystik og familiehemmeligheder, der aldrig skulle have været fremme i lyset. Der er tragedie, tårer og hjerteskærende scener som det næsten er umuligt at komme igennem.

Jeg skriver, med vilje, ikke noget som helst om handlingen – ud over, selvfølgelig, forlagets beskrivelse/bagside teksten, da læserne selv skal opdage og opleve handlingen. Hvert kapitel skræller et lag mere af, og man dykker dybere ned i hemmeligheder og fortielser – og når man ikke tror det kan blive værre, tager handlingen et ekstra twist og giver mere spænding og gru. Bogen fortælles i to spor og der dykkes, som skrevet før, dybere og dybere ned i i en tragedie – du tror ikke dine egne øjne – jeg siger det bare…

Jeg er vild med bøger hvor alle de ting som sker, og alt hvad personerne oplever, har en betydning. Her kan man undre sig over ting undervejs, men bare læs videre, alt giver mening. Det er klogt og ret så genialt. Bogen er velskrevet og med et lille persongalleri, hvor man kommer tæt på dem alle. Fortid møder nutid på den værst tænkelige måde og her er ingen lykkelig slutning.

Bogen får 5 (af 6) lakridspiber

Se mere her

One thought on “Den kinesiske tvilling”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *