Frit fald

”Frit fald” er skrevet af Elsebeth Egholm. Udgivet af Politikens Forlag den 29. marts 2019.

Dette er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget. Anmeldelsen påvirkes ikke heraf, den er helt og holdent et udtryk for mine meninger og holdninger om bogen.

Katrina Svane-Dissing – Lina – Kat – Rina, læge – klatre – Private Eye. Rina lever et dobbeltliv. Hun er praktiserende læge om dagen og om natten er hun Private Eye, en street art kunstner, som klatrer høje bygninger.

De er to klatrer, den samme nat, på bygninger ved siden af hinanden. Rina aka Private Eye er ved at opsætte et statement og Henrik bliver skubbet ned fra toppen af nabo bygningen. Rina forsøger at løse gåden om Henriks dødsfald/drab men hun havner selv i problemer. Flere mister livet, en kvinde fra klatreklubben forsvinder, kønssygdomme dukker op og Rina forsøges kørt ned med en motorcykel… Hvem og hvorfor og hvordan hænger det hele sammen?

”Frit fald” er bog nummer to i en serie om Rina. Nummer et hedder ”Jeg finder dig altid” den udkom i 2017 og blev tildelt Harald Mogensenprisen som Årets bedste danske krimi af Det danske kriminalakademi. Desuden har Elsebeth Egholm en lang række bøger bag sig, bla bøgerne om Dicte Svendsen, som også blev til en TV serie.

Rina er den superwoman vi alle, ind i mellem, gerne vil være. Hun er selvstændig, stærk, fandenivolsk og skyr ingen midler. Hun er også en person med bagage, læs barndomstraumer, et handicap, hun er ansigtsblind – og hvad er det og findes det i virkeligheden? Ja, læs her:

”prosopagnosi, ansigtsblindhed, manglede evne til at genkende ansigter. Personer med prosopagnosi kan have vanskeligt ved at genkende kendte ansigter, herunder deres eget, skelne mellem ukendte ansigter eller skelne mellem ansigter og objekter. Prosopagnosi er en form for agnosi.” (fra  Gyldendal Den store Danske)

Hun klatrer, dyrker kampsport og kan noget med kunst – street art. Og som om det ikke er nok, så er hun også læge. Jeg tænkte først, at i den næste bog, må hun nærmest ansættes ved politiet men næh, det er også fedt med en hovedperson som gør noget halvulovligt og farligt. Det behøver ikke være så korrekt og slet ikke når vi taler om Rina. Så lad hende blot blive ved med at blande sig i politiets arbejde…

Bogens anden hovedperson er betjenten Helge Stanek. Stanek efterforsker sagen om klatreren Henriks drab/fald. Men hans chef mener han kommer for tæt på Rina og tager ham af sagen. Rina og Staneks veje bliver dog ved med at krydse hinanden.

Plottet er, som altid i Elsebeth Egholms bøger fristes jeg til at sige, virkelig fedt, perfekt sammensat og kringlet nok til at man tror man har gåden – men det har man ikke! Spændingskurven starter højt og holder det høje tempo hele vejen igennem.

Handlingen foregår i Århus og alt er så smukt og levende beskrevet. Jeg var der, med vind i håret, på toppen af bygningerne og cyklede som en vild gennem gaderne. Tilbageholdt åndedræt og bankende hjerte. En vild krimi, fyld med levende personer og fantastiske gåder.

Bogen får 6 (af 6) lakridspiber… Fru Thulstrup er vild med ukorrekthed

One thought on “Frit fald”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *