Ulve og lakridspiber

Nedenstående er skrevet af Jens Henrik Jensen i forbindelse med min anmeldelse af hans fjerde bog i Oxen-serien. Oxen-Lupus. Indlæg som dette, er guld værd…

Se indlægget på hans facebook side her

ULVE & LAKRIDSPIBER
Jeg vil gerne fortælle en lille historie om Fru Thulstrup. Hun er mor til to – og født og opvokset i Fasterholt i Midtjylland. Og her bor hun stadig – efter en studieafstikker til Esbjerg.
Jeg kender ikke fru Thulstrup personligt og har aldrig mødt hende, men jeg har naturligvis spurgt hende om lov til at skrive dette.
Noget af det særlige ved hende er, at hun er bogblogger siden maj i år. Bøger er hendes verden – og har altid været det. På den korte tid har hun anmeldt 24 bøger på sin hjemmeside.
Jeg er fascineret af tanken om alle de mange bogbloggere, der er helt deres egen chefredaktør og med stor energi rammer deres læsere lige i øjenhøjde. I virkeligheden af én eneste årsag: kærlighed til læsning. Glæde ved bogen. Bliver det finere?
Grunden til, at jeg spærrede øjnene ekstra op over fru Thulstrup for nylig, er, at hun bor, hvor hun bor … Lige i hjertet af begivenhederne i OXEN – Lupus. Ja, både Fasterholt Forsamlingshus og byens kirke indgår direkte i handlingen. Og Harrild Hede ligger omtrent i baghaven.
Hun har skrevet og fortalt mig, at hendes mor blev født i et af de små huse i Søby Brunkulslejer. Og at hendes bedstefar var med til at stifte Fasterholt Maskinfabrik, der er en del af byens rygrad den dag i dag. (Ja, jeg har jo besøgt Fasterholt adskillige gange undervejs…)
Så nu er fru Thulstrup blevet en del af mit univers, lige som Oxen blev en del af hendes.
Noget andet særligt ved fru Thulstrup er hendes måde at vurdere bøger på. Ikke noget med stjerner eller hjerter, nej hun uddeler fra 1 til 6 lakridspiber, “for at skille mig ud – og fordi de smager godt”, som hun siger. Og så var der i øvrigt en af hendes veninder, der antydede, at hun er lidt Sherlock Holmes-agtig i sin læsning …
Jeg blev naturligvis glad for at få hele 6 lakridspiber af hende. Fordi hun jo i særdeleshed som barnefødt er i stand til at vurdere, om det er lykkes mig at videreformidle natur, miljø og tone i Lupus.
Og så er det det sjove i situationen, at jeg i bogen et sted skriver at “ulve spiser små børn og lakridspiber…” Noget af et sammentræf, ikke?
Fru Thulstrup udlover lige nu et styk LUPUS som give away – men det er faktisk ikke noget, jeg har haft noget som helst med at gøre… Jeg faldt bare for hendes historie…
I kan jo selv smutte over på Fru Thulstrup og møde hende og hoppe videre til hjemmesiden fruthulstrup.dk. Det er helt tydeligt, at hun er et entusiastisk bogmenneske. Og jeg håber en dag at hilse på hende ude i den virkelige verden.
❤️ kærlig hilsen, Jens Henrik

P.S. Vi har mødes i den rigtige verden… Vh Fru Thulstrup

One thought on “Ulve og lakridspiber”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *